Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 06 02

Orai.lt: saulę keis lietus ir perkūnija

Šeštadienio rytą pietvakarinius šalies rajonus pasiekusi drėgnesnė, trumpą lietų ir perkūniją nešanti, oro masė, šiandien apims didesnę Lietuvos teritoriją. Todėl jau pirmoje dienos pusėje tai nyks, tai vėl augs kamuolinių lietaus debesų bokštai. Daug kur, daugiausia pietinėje šalies pusėje, praslinks trumpi, liūtinio pobūdžio, lietūs, tačiau šiauriniuose rajonuose ir pajūryje lietus greičiausiai taip ir nepasirodys.
Žirmūnų paplūdimys prie Neries
Žirmūnų paplūdimys prie Neries / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Iš galingesnių debesų vietomis lis smarkiai, griaudės perkūnija. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas, tik per perkūniją jis gali sustiprėti iki 15–17 m/s. Įdienojus termometrai rodys 24–29 laipsnių šilumą.

Sekmadienio naktį debesys sparčiai sklaidysis, trumpai palis tik kai kur ir tik nakties pradžioje, iš užsilikusių debesų. Dvelks silpnas, nepastovios krypties vėjas. Temperatūra paryčiais nukris iki 10–15 laipsnių šilumos. Dieną vėl formuosis pavieniai kamuoliniai debesys, iš jų vietomis prapliups trumpas lietus, gali ir perkūnija sugriaudėti. Nors pasisuks nestiprus šiaurės vakarų, šiaurės vėjas, bet vėsesnio oro jis neatneš – po pietų oras įkais iki 25–30 laipsnių karščio, tik pajūryje bus 21– 23 laipsniai.

Pirmadienį orai mažai skirsis nuo sekmadienio, o antradienį į mūsų šalį įsiverš šalta oro masė – gerokai atvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas