Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 28

Orai.lt: saulėtus orus per Velykas keis sniegas ir šlapdriba

Ketvirtadienį antroje dienos pusėje išliks sausi, saulėti ir ramūs orai. Temperatūra kils ir vidurdienį pasieks 1–6 laipsnius šilumos.
Velykų kiškis iš sniego
Velykų kiškis iš sniego / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Artimiausią naktį orus tebelems aukštesnio slėgio laukas. Numatomi mažai debesuoti orai. Nesnigs. Pūs pietryčių, 5–10 m/s greičiu vėjas. Temperatūra nukris iki 4–9, o vietomis ir iki 12 laipsnių šalčio.

Penktadienio dieną Lietuvos link skubės ciklonas iš pietvakarių. Slėgis kris, debesuotumas didės. Pietvakarinėje šalies pusėje vietomis jau gali truputį pasnigti. Stiprės pietryčių vėjas, jo gūsiai daug kur sieks 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra svyros tarp 1 laipsnio šalčio ir 4 laipsnių šilumos.

Šeštadienį orus mūsų šalyje lems priartėjęs iš pietvakarių ciklono sūkurys. Daug kur numatomi krituliai, daugiausia sniegas, vietomis pereinantis į šlapdribą. Rytų, pietryčių vėjas pamažu rims, tik naktį vietomis išliks gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra naktį bus 2–7 laipsniai šalčio, dieną nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos. 

Pirmąją Šv. Velykų dieną numatomi debesuoti, ramūs ir nešalti orai. Kritulių bus nedaug, nedidelis sniegas arba šlapdriba numatomi tik vietomis. Naktį pašals iki 1–6 laipsnių, dieną daugelyje rajonų temperatūra pakils virš nulio, iki 1–4 laipsnių šilumos, tik kur ne kur gali išlikti silpnai neigiama.

Pirmadienį, antrąją Šv. Velykų dieną, orai mažai keisis, tik kritulių gali būti šiek tiek daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas