Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 10

Orai.lt: savaitė baigsis vėsiomis ir šlapiomis dienomis

Po lietingos penktadienio nakties dieną virš Lietuvos vis dar keliaus nedidelis žemo slėgio sūkurys. Tirščiausi debesys niauks šiaurės rytų Lietuvą. Čia ir lietaus numatoma daugiausiai. Lis protarpiais, bet artėjant vakarui debesys lengvės, pamažu trauksis.
Lietus Palangoje
Lietus Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kituose rajonuose vyraus trumpas, ne itin gausus lietus, pragiedruliai pasirodys anksčiau. Daugelyje rajonų temperatūra kils iki 18–22 laipsnių. Šilčiausia bus pietų Lietuvoje – kai kur iki 24 laipsnių. O šalies šiaurėje vietomis tešils iki 17 laipsnių. Pūs ne itin malonus, 7–12 m/s, besikeičiančios krypties vėjas.

Vakarop iš pietvakarių atslinks nauja porcija drėgmės pritvinkusių debesų, todėl šeštadienio naktį numatomas lietus, vietomis lis smarkiai. Galima ir perkūnija. Pūs besikeičiančios krypties vėjas, vakariniuose rajonuose kai kur jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Temperatūra naktį kris iki 13–18 laipsnių.

Šeštadienio dieną žemo slėgio sūkurys atsitrauks, trumpai palis tik vietomis, daugiausiai rytiniuose rajonuose. Gali ir perkūnija nugriaudėti. Vėjas aprims, papūs iš pietvakarių, vakarų. Įdienojus oras šils iki 18–22 laipsnių, bet kai kur vakarų Lietuvoje bus vos 17 laipsnių šilumos.

Sekmadienį palankiausios sąlygos lietaus debesims susidaryti bus rytiniuose rajonuose. Pūs nešiltas vėjas, naktis numatoma gaivi – 8–13 laipsnių šilumos, tik pajūryje apie 15 laipsnių, o ir dieną temperatūra nekils aukštai – daug kur bus vos 17–21 laipsnis.

Pirmomis savaitės dienomis atslinks kiek šiltesnis oras, bus ramu, tik kur ne kur trumpai palis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas