Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 08

Orai.lt: savaitės pabaiga bus vėjuota ir vėsi

Šiandien vis dar išliksime aktyvaus Atlanto ciklono įtakoje. Naktį kiek prasisklaidė debesys vėl tankės ir storės, įsivyraus debesuotas su pragiedruliais dangus. Iš greitai lekiančių žemų debesų iki vakaro daug kur sulauksime trumpalaikio lietaus.
Ruduo
Ruduo / Gerimanto Statinio nuotr.

Vietoms jis galės būti gana intensyvus, sugriaudės perkūnija. Taip pat kai kur su lietumi įsimaišys ir šlapių snaigių ar sniego kruopų. Išliks vėjuota, šiaurės vakarų krypties vėjo gūsiai vis dar daugelyje rajonų sieks pavojingus 15–20 m/s. Kai kur gūsiai pasieks 21–23 m/s, o pajūryje kartais įsismarkaus ir iki 26 m/s. Šalį apims arktinės kilmės oro masė, tad temperatūra įdienojus kils tik iki 6–11, pajūryje 12–13 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį ciklonas tols, slėgis ir toliau augs. Debesys daug kur prasisklaidys ir trumpai palis tik kai kuriose vietovėse. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas pamažu rims, bet gūsiai siekiantys 15–20 m/s dar vietomis išsilaikys. Didžiausia jų tikimybė numatoma pirmoje nakties pusėje. Temperatūra pažemės iki 1–6, pajūryje 7–9 laipsnių šilumos, o dirvos paviršius daug kur pabals nuo 0–3 laipsnio šalčio šalnų.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pirmadienio dieną debesų danguje vėl padaugės, trumpai, bet daugiausia negausiai palyti turėtų daugelyje rajonų. Šiaurės rytinėje pusėje su lietumi kai kur gali iškristi šlapios snaigės ar sniego kruopos. Vėjas išliks apysmarkis, bet pavojingų gūsių jau nebenumatoma. Oras šils vis dar vangiai ir įdienojus temperatūra pakils tik iki 8–13 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas