Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 24

Orai.lt: savaitgalį alins karštis

Penktadienis numatomas mažai debesuotas, sausas ir karštas. Iš pietų pučiantis nestiprus vėjas ir toliau Lietuvos link gins atogrąžų oro masę, tad temperatūra įdienojus jau pakils iki 26-30 laipsnių.
Šuo vandenyje
Šuo vandenyje / A. Pliadžio nuotr.

Šeštadienis bus dar karštesnis ir tvankesnis. Tamsiuoju paros metu termometrai rodys 14-19 laipsnių šilumos. Dieną beveik visoje šalyje oras įkais iki 30-33 laipsnių, tik vietomis prie didesnių vandens telkinių išsilaikys 27-29 laipsniai. Pietinių krypčių vėjas naktį bus vos juntamas, o dieną sustiprės iki 4-9 m/s. Deja, karščio pojūčio toks nestiprus vėjas nesumenkins. Nuo vidurdienio pietvakariniuose ir vakariniuose rajonuose kaupsis daugiau debesų, tačiau lietus dar neturėtų užsukti.

Sekmadienio naktį debesuotumas pastoviai kaitaliosis. Kai kuriose vietovėse, labiausiai tikėtina, kad šalies vakaruose, pasirodys trumpi lietūs su perkūnija. Galimi ir staigesni vėjo sustiprėjimai iki 14 m/s. Oras vės lėčiau, rytą temperatūra svyruos tarp 17-22 laipsnių šilumos.

Sekmadienio diena prasidės ramiais, nepastoviai debesuotais orais. Apie vidurdienį jau daugelyje rajonų bus 30 laipsnių. Aukščiausia temperatūra, fiksuojama tarp 15-17 valandos, sieks 29-34 laipsnius karščio. Įkaitus orui popietę vakarinius rajonus pasieks lietaus debesų juosta, kurį iki vakaro apims didesniąją Lietuvos dalį. Taigi daug kur pliaups trumpos intensyvios liūtys, griaudės perkūnija, tikėtina ir kruša. Puikios sąlygos bus kilti škvalui, jo metu vėjo gūsiai stiprės iki 15-20 m/s, o kai kur ir iki 25 m/s. Rytinį šalies pakraštį audringi debesys pasieks tik vakare arba naktį į pirmadienį.

Naktis iš sekmadienio į pirmadienį audringesnė bus rytiniuose rajonuose, šalies vakaruose orai gerės. Praslinkęs atmosferos frontas išstums kaitrą, tad į Lietuvą sugrįš lietuviškai vasarai būdinga temperatūra, pirmadienio ir antradienio dienomis ji pasiskirstys nuo 20 iki 25 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas