Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 05

Orai.lt: savaitgalį kai kur numatomos net iki -9 laipsnių šalnos

Penktadienį Lietuvos orus lems aukšto atmosferos slėgio sritis. Dangus bus nepastoviai debesuotas, saulės spindulių tikrai netrūks. Kritulių tikimybė bus maža.
Rytinė šalna Vilniuje
Rytinė šalna / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiaurinių krypčių vėjas bus vidutinio stiprumo. Įdienojus šiluma itin nedžiugins ir temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių šilumos.

Šeštadienį ir toliau malonius bei saulėtus orus lems aukšto slėgio laukas. Debesų bus nedaug, dažnai džiugins saulė. Kritulių nelaukiama. Šiaurės, šiaurės rytų vėjas pūs vidutiniu stiprumu. Nakties metu sodininkus bei ūkininkus toliau gąsdins šalnos. Daugelyje rajonų dirvos paviršiuje jos numatomos iki -5 laipsnių. Vietomis – iki 9 laipsnių šalčio. Temperatūra teigiama liks tik Kuršių nerijoje ir ten bus apie 1–3 laipsnius šilumos. Šeštadienio dieną šiluma ir toliau nedžiugins ir šils tik iki 8–13 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Sekmadienį didesnių orų permainų nenusimato. Toliau vyraus sausi orai, lietaus nenumatoma. Vėjas pasisuks iš rytų, pietryčių, bus nestiprus. Vis dar išliks šalnų pavojus ir naktį daug kur šalnos iki 1–6, dirvos paviršiuje – kai kur iki 8 laipsnių šalčio ir tik vietomis oro temperatūra liks teigiama, apie 1–6 laipsnius šilumos. Sekmadienio dieną šils jau daugiau – iki 10–15 laipsnių šilumos.

Naują savaitę šalta oro masė pamažu trauksis iš Lietuvos ir šils vis labiau. Pirmadienį vis dar lietaus neprognozuojama. Pietryčių vėjas naktį bus nestiprus, dieną sustiprės iki vidutinio stiprumo. Pagaliau naktis bus nebe tokia vėsi ir oro temperatūra daugelyje rajonų bus apie 1–6 laipsnius šilumos, o ore vietomis, dirvos paviršiuje dar daug kur šalnos iki 5 laipsnių šalčio. Pirmadienio dieną džiugins 14–19 laipsnių šiluma.

Kitomis dienomis naktys bus šiltesnės, o dienomis džiugins kur kas malonesnė šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas