Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 03 23

Orai.lt: savaitgalį orai primins pavasarį

Penktadienį ciklonas Nuo Lietuvos tols ir leis mūsų šalyje susiformuoti aukštesnio slėgio laukui. Todėl galima bus pamatyti daugiau pragiedrulių. O ir kritulių bus visi nedaug. Nedidelė šlapdriba ar lietutis pasirodys tik kai kuriose vietovėse. Pūs silpnas nepastovios krypties vėjas. Įdienojus termometrai rodys 3-7 laipsnių šilumą.
Pamažu pavasarėjantis Vilnius
Pamažu pavasarėjantis Vilnius / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Savaitgalį atmosferos slėgis dar pakils. Orus pradės lemti anticiklonas. Jau šeštadienį kritulių tikimybė bus labai menka. Vėjas visai nurims. Debesys po truputį išsisklaidys. O tai žada pakankamai šaltą naktį. Yra tikimybė, kad saulei tekant atšals iki 3-8, Aukštaitijoje kai kur ir iki 9 laipsnių šalčio. Pietvakarių Lietuvoje ir prie jūros vietomis bus vos 1-3 laipsniai šalčio. Dieną pradžiugins saulėti orai ir 4-8 laipsnių šiluma.

Sekmadienį anticiklonas irgi žada malonius orus. Kritulių nenumatoma. O papūtęs nestiprus pietinių krypčių vėjas atneš dar truputį šiltesnius orus. Naktį bus nuo 1 laipsnio šilumos iki 4, rytiniame šalies pakraštyje iki 5-6 laipsnių šalčio. Dieną tikėkimės, kad pamalonins 4-9 laipsnių šiluma.

Pirmąją naujos savaitės dieną Lietuvos link pasuks žemo slėgio sūkurys ir atneš orų permainas. Dažniau ir intensyviau kris krituliai, o šilumos liks mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas