Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 13

Orai.lt: savaitgalį trumpam sugrįš žiemiški orai

Stichinį meteorologinį reiškinį atnešęs ir daug nuostolių pridaręs nedidelis, bet labai aktyvus ciklonas greitai tolsta nuo Lietuvos. Labai stiprūs penktadienio nakties vėjai aprimo, tačiau penktadienį vėjas vis dar bus pavojingas.
Žiema
Žiema / Vytauto Šauklio nuotr.

Krypties jis nekeis, pūs iš pietvakarių, vakarų, o gūsiai daug kur sieks 15-20 m/s. Dangumi greitai plauks žemi debesys, kurie į daugelį rajonų protarpiais atneš kritulių, daugiausia vyraus lietus. Tiesa pasitaikys ir pragiedrulių, tad saulės spindulius išvysti taip pat galėsime. Diena bus vėsesnė nei praėjusios: šiauriniuose rajonuose tesušils iki 4-6, likusioje šalies dalyje laikysis 7-8, ir tik šalies pietryčiuose, kur bus mažiau kritulių ir daugiau pragiedrulių sušils iki 9 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį orai vėl keisis. Praslenkantis ciklonas atvers kelią šaltam orui iš šiaurinių platumų. Kritulių sulauksime daugelyje rajonų. Nakties pradžioje lietų keis šlapdriba, o antroje nakties pusėje jau vyraus sniegas. Vietomis, iškritus didesniam kiekiui šlapdribos ir sniego, kraštovaizdis pabaluos. Paryčiais krituliams traukiantis debesys sklaidysis ir ims šalti. Didžiojoje šalies dalyje temperatūra pažemės žemiau 0 iki 1-3 laipsnių šalčio, formuosis plikledis. Ir tik kai kur temperatūra išliks silpnai teigiama. Vėjas rimti neskubės ir praslinkus krituliams atsisuks iš šiaurės vakarų, šiaurės. Gūsiai daug kur dar sieks 15-20 m/s, tad bus žvarbu.

Dieną tarp debesų dažniau pasirodys saulė, tačiau oras ir toliau iškliks nemalonus. Daug kur iškris trumpi krituliai, daugiausia tai bus šlapdriba ir sniegas. Žvarbus šiaurės vakarų vėjas daugelyje rajonų sieks 15-18 m/s. Temperatūra kils labai nežymiai ir vyraus 0-3, kai kur šalies pietuose 4 laipsnių šiluma.

Sekmadienio orams daugiau įtakos turės anticiklonas. Dangus pragiedrės. Naktį kai kur dar gali trumpai pasnigti, tačiau kiekiai bus labai nedideli. Debesims prasisklaidžius temperatūra suskubs kristi ir paryčiais vyraus 3-8 laipsnių šaltukas. Apie 0 laipsnių išliks nebent pajūryje. Vietomis dar tikėtinas plikledis. Šiaurės vakarų vėjas aprims iki vidutinio stiprumo, tačiau vis tiek bus žvarbus.

Dieną orai numatomi tikrai gražūs. Kritulių nelaukiama, netrūks saulės spindulių. Vėjas suksis iš pietvakarių ir nebus toks žvarbus. Įdienojus temperatūra kils iki 3-7 laipsnių šilumos.

Kitos savaitės pradžioje kritulių sulauksime nedaug. Naktimis daug kur silpnai pašals, o dienomis vyraus maloni 5-10 laipsnių šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas