Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 04

Orai.lt: savaitgalis – permainingas ir neramus

Penktadienį nuo Lietuvos ciklonas tols ir trumpam sustiprės aukštesnio slėgio laukas. Diena bus nepastoviai debesuota, daugiausia saulės ir pragiedrulių sulauks pietrytiniai šalies rajonai, o vakaruose atplauks tankesni debesys. Vietomis, daugiausia šiaurės vakariniuose rajonuose, trumpai ir daugiausia negausiai palis.
Lietus
Lietus / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pūs apysmarkis pietvakarių krypties vėjas, o vietomis, daugiausia ties Telšių ir Klaipėdos apskritimis, pavojingi vėjo gūsiai sustiprės iki 15–17 m/s. Diena bus šilta ir temperatūra daug kur svyruos tarp 21–26, ties Pietryčių Lietuvą įkais iki 27–30 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį orai dar išliks ramūs. Debesų danguje liks menkai, o lietaus nesulauksime. Kai kur tvyros rūkas. Vėjas bus nestiprus, nepastovios krypties. Mažai debesuotą naktį temperatūra kris iki 10–15, Kuršių nerijoje 16–18 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Šeštadienio dieną prasidės orų permainos. Pirmoje dienos pusėje dar išliks ramiau, o antroje – iš pietų priartės pietinio ciklono debesys. Iki vakaro didesnėje Lietuvos dalyje numatomi trumpi lietūs, kai kur, didesnė tikimybė ties pietiniais ir centriniais rajonais, palis smarkiai ir su perkūnija. Vėjas bus besikeičiančios krypties, vidutinis, o perkūnijos metu gūsiai stiprės iki 15–17 m/s. Įdienojus šils iki 20–25, Rytų Lietuvoje – 26–28 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį ir toliau daugelį rajonų lankys trumpi lietūs su perkūnija, kai kur lis smarkiai. Rytinių krypčių vėjas bus vidutinio stiprumo, perkūnijos metu gūsingas. Apniukusią ir lietingą naktį temperatūra kris vangiai ir bus apie 15–20 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną lietūs pamažu trauksis. Trumpai ir su perkūnija palis tik vietomis, daugiausia ties pietiniais ir vakariniais rajonais. Kai kur gali palyti smarkiai, iškristi kruša. Rytinių krypčių vėjas bus smarkokas, perkūnijos metu gūsiai iki 15–20 m/s. Diena bus labai karšta ir temperatūra sieks 28–33 laipsnius karščio.

Pirmadienį neramūs orai nesiliaus. Daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, perkūnija, naktį kai kur tikėtinas smarkus lietus. Pietinių krypčių vėjas ims stiprėti ir naktį tik kai kur, o dieną daugelyje rajonų gūsiai pasieks 15–20 m/s. Naktis ir toliau bus šilta, apie 15–20 laipsnių, o dieną šils gerokai mažiau – iki 18–23 laipsnių šilumos.

Antradienį numatomas orų atvėsimas, tačiau lietus niekur neskubės trauktis. Daug kur palis. Bus vėjuota, pietų, pietvakarių vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20, pajūryje iki 23 m/s. Dieną taip pat bus vėsiau ir tesušils iki 16–21 laipsnio šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas