Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 13

Orai.lt: šiluma bandys ištirpinti sniegą

Antradienį stiprėjantis vėjas pasisuks iš vakarų, pietvakarių. Į Lietuvą nuo Atlanto pradės plūsti tankūs debesys ir šiltesnis oras. Daug kur trumpai, negausiai pasnyguriuos, pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje šlapdriba kaitaliosis su lietumi.
Saidė
Saidė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Temperatūra įdienojus bus tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 šilumos, o pajūryje pakils iki 4–5 laipsnių šilumos. Nepamirškite, kad ne tik šąlant orams būna slidu, temperatūros svyravimas apie 0 laipsnių ir sudaro palankiausias sąlygas formuotis plikledžiui.

Trečiadienį šiauriau Lietuvos keliaus nedidelis ciklonas, o jo debesų juosta su krituliais slinks per mūsų šalį. Vyraus sniegas ir šlapdriba, vakariniame pakraštyje – lietus. Tamsiuoju paros metu krituliai bus intensyvesni, dieną jų kiekis mažės. Stiprės pietvakarių, dieną pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Pajūryje vėjo gūsiai sieks 15–18 m/s. Naktį daugelyje vietovių vyraus nedidelis 0–4 laipsnių šaltukas, susidarys plikledis, vakariniame šalies pakraštyje temperatūra išliks silpnai teigiama. Dieną oras šils iki 0–6 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį daug kur numatomi nedideli krituliai, dieną slėgis kils, bus be žymesnių kritulių. Išsilaikys nešalti orai, temperatūra naktį svyruos tarp 4 laipsnių šalčio ir 1 šilumos, pajūryje bus apie 3 laipsnius šilumos, dieną – nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos, pajūryje šils iki 5 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas