Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 18

Orai.lt: šiluma tuoj atsitrauks

Pirmoje savaitės pusėje Lietuvoje su nedideliais svyravimais toliau tęsis šilti orai. Pirmadienio naktį į rytinius šalies rajonus iš šiaurės įsiskverbusi šaltesnio oro banga vėl pamažu užleis vietą šiltesniems oro srautams, atslenkantiems iš pietvakarių.
Kaunas iš aukštai
Žiema / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Todėl įdienojus pietvakarinėje šalies pusėje bus šilčiau, nors ir daugiau debesuota. Temperatūra kils iki 5–7 laipsnių šilumos. Debesys bus nestori, be gausesnių kritulių. Šalies rytuose, šiaurės rytuose bus saulėta, bet dėl buvusio nakties šalčio temperatūra žemesnė, apie 3–5 laipsnius šilumos. Pūs silpnas pietinių krypčių vėjas.

Antradienio naktis jau bus šiltesnė, temperatūra daug kur svyruos apie nulį laipsnių. Bus mažai debesuota, jausis lengvas pietų vėjas.

Dieną pietų, pietvakarių vėjas ims pūsti vis smarkiau. Jis atgins dar daugiau šilumos. Temperatūra kils iki 5–9 laipsnių, tačiau popiete į vakarinius rajonus jau atpūs ir lietaus debesis.

Trečiadienį jau palis visoje šalyje, dar stipriau pūs vakarų, dienos pabaigoje – šiaurės vakarų vėjas. Dieną į šalį jau pradės slinkti šaltesnis oras, tad nakties ir dienos temperatūra bus gana panaši, naktį – apie 2–4, dieną – apie 4–6 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį pavasario veržlų skubėjimą sustabdys įsiveržęs daug šaltesnis, bet gana sausas oras, tik naktį kai kur gali truputį pasnigti. Temperatūra naktį kris iki 1–5 laipsnių šalčio, dieną svyruos apie nulį laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas