Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 06

Orai.lt: sulauksime ir 14 laipsnių šalčio

Antradienio dieną, ciklonas traukdamasis į žemyno gilumą, atvers kelią į Lietuvą slinkti šaltam orui. Aukščiausia temperatūra bus iki vidurdienio. Ji svyruos nuo 4 laipsnių šilumos pie jūros iki 1 laipsnio šalčio šiaurės rytiniuose rajonuose. Vėliau pradės šalti.
Žiema Verkių regioniniame parke
Žiema Verkių regioniniame parke / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ir vakare daug kur sulauksime 2-7, o Utenos apskrityje vietomis ir 8-10 laipsnių šalčio. Tik Baltijos pakrantėje išliks nulinė temperatūra. 6-11 m/s greičiu pūs šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Beveik visur trumpai pasnigs. Orui atšalus daugelyje rajonų bus plikledis.

Trečiadienio naktį vėjas nurims. Padangėje daugės pragiedrulių ir oras suskubs šalti. Iki ryto temperatūra pažemės iki 5-10, Aukštaitijoje kai kur ir iki 12-14 laipsnių šalčio. Ir tik arčiau Baltijos šaltis bus ne toks žvarbus. Dieną aukščiausia temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2, prie jūros iki 3-5 laipsnių šilumos. Po truputį stiprės vakarinių krypčių vėjas, bet žymesnių kritulių jis dar neatneš. Reikės pasisaugoti tik plikledžio.

Ketvirtadienį priartės žemo atmosferos slėgio sūkurys. Pradės kristi krituliai, pagąsdins lijundros. Vakarų vėjo gūsiai vietomis įsismagins iki 15-20 m/s. Naktį temperatūra laikysis apie nulį, dieną sušils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Penktadienį, bei savaitgalyje išliks vėjuoti, tačiau šilti orai. Dažnai sulauksime kritulių, daugiausia lietaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas