Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 24

Orai.lt: šventinis savaitgalis prasidės intensyviais krituliais

Prieškalėdiniu ir Kalėdų laikotarpiu į Lietuvą slinks dažnos gana intensyvių kritulių bangos. Bus lietaus, bus ir sniego, šventiškai papuošiančio Kalėdų metą.
Žiema
Žiema / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Ketvirtadienio dieną krituliai pasklis po visą šalį. Šiaurinėje šalies pusėje niūrūs debesys barstys šlapdribą, daug kur smarkiai snigs, vietomis tikėtina ir šlapio sniego apdraba. Dėl kritulių bus slidu. Pietų Lietuvoje šlapdriba pereis į lietų, dulksną, kai kur formuosis rūkas. Vakare lietų vėl keis šlapdriba.

Kontrastinga bus ir temperatūra, šiaurinėje šalies pusėje svyruos apie 0-1 laipsnį šilumos, pietinėje - gali pasiekti 3-7 laipsnius šilumos. Vėjas bus besikeičiančios krypties, 6-11 m/s.

Kalėdų naktį patekančios žvaigždės greičiausiai neišvysime. Sniegą ir šlapdribą jau beveik visoje Lietuvoje žers stori debesys. Vėjas pradės pūsti iš šiaurės, šiaurės vakarų, vis smarkiau, nešdamas šaltesnį orą. Temperatūra rytą daug kur nukris iki 0-2 laipsnių šalčio, susidarys plikledis. Pajūryje išsilaikys 1-2 laipsnių šiluma.

Šventinė diena bus šviesesnė, su pragiedruliais. Tarpais trumpai, nesmarkiai pasnigs. Apysmarkis vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vakarų. Temperatūra dieną sieks nuo 0 iki 1–3 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas