Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 07

Orai.lt: tęsis drėgni ir nešalti orai

Praėjusią naktį nemažai kritulių atnešęs ciklonas šiandien trauksis. Debesys pamažu plonės, įdienojus ir po pietų didesnėje šalies dalyje pro debesis pasirodys saulė. Kritulių bus daugelyje rajonų, tačiau daugiausia tai bus trumpalaikis lietus ar šlapdriba, tik šiaurės rytiniuose rajonuose ištisinio pobūdžio mišrūs krituliai turėtų užsitęsti didesnę dienos dalį.
Šeštadienio rytas sostinėje
Lietus / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Stiprokas vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, kai kur gūsiai sieks 15 m/s. Temperatūra įdienojus pakils iki 1-4 laipsnių šilumos. Vakare temperatūra kris vietomis pradės formuotis plikledis.

Antradienio naktį bus ir tankių debesų, ir giedro dangaus plotų, trumpai pasnigs tik vietomis, didesnė tikimybė rytiniuose rajonuose. Vėjas aprims ir pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, paryčiais jis suksis iš pietvakarių. Temperatūra pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Daugelyje rajonų susidarys plikledis.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Antradienio dieną iš vakarų mūsų šalies link atskubės naujas atmosferos frontas. Dangų uždengs tankūs debesys, pradedant vakariniais rajonais į šalį plis krituliai – sniegas, šlapdriba, vakariniuose rajonuose besimaišantys su lietumi. Sustiprės pietvakarių, vakarų, pajūryje – šiaurės vakarų, vėjas, pajūryje gūsiai sieks iki 16 m/s. Temperatūra kils iki 0-5 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį krituliai sparčiai trauksis, negausi šlapdriba ar sniegas iškris tik vietomis rytiniuose rajonuose. Pirma dienos pusė dar bus be žymesnių kritulių ir su pragiedruliais, o popietę iš pietvakarių į šalį plis nauja kritulių, daugiausia negausaus lietaus, zona. Naktį temperatūra pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos, vietomis susidarys plikledis, dieną sušils iki 1-6 laipsnių šilumos. Pūs vidutinio stiprumo vakarų vėjas, pajūryje gūsiai sieks 15 m/s.

Ketvirtadienio naktį per šalį tįs atmosferos frontas, todėl beveik visoje šalyje protarpiais palis, vietomis kris šlapdriba, dieną atmosferos frontas trauksis – daug kur trumpai ir negausiai palis, ar iškris negausi šlapdriba. Stiprokas vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, kai kur gūsiai sieks 15 m/s. Naktį temperatūra svyruos nuo 0 laipsnių iki 4 laipsnių šilumos, dieną pakils iki 1-6 laipsnių šilumos.

Didelė tikimybė, kad penktadienį šalį pasieks nauja mišrių kritulių zona, temperatūra bus laipsniu kitu žemesnė nei ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas