Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 16

Orai.lt: tikėtinas trumpalaikis lietus, antroje savaitės pusėje orai dar labiau atvės

Pirmadienį kurį laiką orus lėmęs ciklonas jau pamažu trauksis. Vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus. Daugiau pragiedrulių turėtų būti vakarinėje šalies pusėje, o kiek daugiau kamuolinių debesų vis dar bus rytuose. Trumpalaikis lietus jau numatomas tik vietomis, daugiausia rytinėje dalyje. Pūs stiprokas vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas, bet pavojingų 15 m/s siekiančių gūsių tikimybė jau sumažės. Aukščiausia temperatūra šalyje pasiskirstys tarp 8–13 laipsnių šilumos.
Šlapdriba Vilniuje
Šlapdriba Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienio naktį dangus daugelyje rajonų pragiedrės, o trumpas ir negausus lietus numatomas tik kai kur. Vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas aprims iki vidutinio stiprumo. Temperatūra kris sparčiau iki 1–6, pajūryje 7–9 laipsnių šilumos. Ore vietomis, dirvos paviršiuje vėl daugelyje rajonų numatomos šalnos iki 0–5 laipsnių šalčio.

Antradienio dieną išliksime aukštesnio atmosferos slėgio lauko įtakoje. Debesuotumas pamažu vėl ims didėti, bet trumpalaikis negausus lietus pasirodys tik kai kur, didesnė tikimybė vakarop ties šiaurine šalies dalimi. Vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų, vėl stiprės, pajūryje gūsiai sieks 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 9–14 laipsnių.

Trečiadienį per Lietuvą slinks dar vienas ciklonas. Dangus vėl labiau apniuks, pragiedrulių tikimybė sumenks. Tiek naktį, tiek dieną daug kur protarpiais palis. Vėjas vėl pamažu kryps iš šiaurės vakarų, išliks stiprokas, vietomis gūsiuose siekiantis 15–20 m/s. Naktį temperatūra kris iki 3–8, pajūryje 9–11 laipsnių, o dieną bus 8–13 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį ciklonas ims trauktis, bet į Lietuvą jau veršis daug šaltesnis oras iš šiaurės. Lietaus sulauksime tik vietomis, bet kai kur jau galės įsimaišyti ir šlapių snaigių. Vėjas keis kryptį, naktį aprims, tad vietomis formuosis rūkas, kuris nenorės sklaidytis ir ryto valandomis. Dieną vėjas pasisuks iš rytų, bus stipresnis ir žvarbesnis. Temperatūra naktį kris iki 1–6 laipsnių šilumos, o šalnų vėl sulauksime daugelyje rajonų. Dienos metu oras šils labai vangiai iki 4–9 laipsnių šilumos.

Penktadienį tiek naktį, tiek dieną vietomis sulauksime kritulių. Vyraus lietus ir šlapdriba. Šiaurės rytų vėjas taps dar žvarbesnis, dienos metu kai kur gūsiai sieks 15 m/s. Naktį temperatūra kris iki 1–5 laipsnių šilumos. Ore vietomis, dirvos paviršiuje vėl daug kur numatomos 0–5 laipsnių šalčio šalnos. Dienos metu oras šils dar menkiau ir bus tik 2–7 laipsniai šilumos.

Pagal dabartinius duomenis, savaitgalį išliks vėsu, naktimis pašals smarkiau. Šeštadienis numatoma sausesnis, o sekmadienį vėl sulauksime mišrių kritulių.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas