Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 26

Orai.lt: vasarą užbaigsime neramiais orais

Šeštadienį iš vakarų į Baltijos šalis atkeliaus žemo atmosferos slėgio sūkurys, o šaltasis frontas slinks per Lietuvą. Formuosis lietaus kamuoliniai debesys ir daugelyje rajonų nušniokš trumpalaikės liūtys su perkūnija. Iš didesnių ir aukštesnių debesų kai kur lis smarkiai. Per perkūniją vėjo gūsiai vietomis sieks pavojingus 15–20 m/s. Taip pat kai kuriose vietovėse tikėtina kruša. Prieš lietų temperatūra sparčiai kils. Oras daug kur suspės įšilti iki 24–29 laipsnių šilumos.
Tropinė liūtis skalauja Vilnių
Lietus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Sekmadienį orai jau bus ramesni. Naktį debesys po truputį sklaidysis. Trumpai su perkūnija palis tik vietomis. Vėjui nurimus kai kur nusidrieks rūkas. Temperatūra kristi neskubės. Iki saulėtekio oras atvės tik iki 14–19 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Sekmadienio dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Trumpai palis vėl tik kai kuriose vietovėse, didesnė tikimybė pietiniuose ir rytiniuose rajonuose. Aukščiausia temperatūra kils iki 21–26 laipsnių šilumos.

Pirmadienį iš pietvakarių priartės ciklonas. Jis į Lietuvą nukreips atmosferos frontus. Todėl sulauksime vasariškų, tačiau neramių orų. Žaibuojant kai kur lis smarkiai. perkūnijų metu vietomis papūs stipresnis vėjas, o temperatūra dieną kai kuriose Pietų Lietuvos vietovėse mėgins pasiekti 30 laipsnių karštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas