Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 24

Orai.lt: vasarišką šilumą keis gaivesni orai

Penktadienį per Lietuvą keliaujantis šaltasis atmosferos frontas į šalį atneš vėsesnius orus. Temperatūra įdienojus jau nekils taip aukštai kaip vakar. Šilčiausia išliks rytiniuose bei pietiniuose rajonuose, temperatūra šoktelės iki 21-24 laipsnių, tuo metu Žemaitijoje bus apie 20, o prie jūros vėsiausia iki 15-17 laipsnių šilumos. Lietaus ir vėl sulauks ne visi, drėgmės pritvinkę debesys daugiausia formuosis rytinėje šalies pusėje. Vietomis griaudės perkūnija.
Nemunas
Nemunas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienio naktį per šalį praslinks tik keli lietaus debesys. Temperatūra paryčiais žemės iki 8-13 laipsnių. Vakarų pietvakarių vėjas bus vidutinio stiprumo, o dieną šiek tiek stiprės, kai kur gūsiai sieks 15 m/s. Lietaus visai menkai klius ir dienos metu. Didžiojoje šalies dalyje aukščiausia temperatūra sieks 20-22 laipsnius, vakaruose bus tarp 15 ir 18 laipsnių.

Sekmadienio naktį trumpam sustiprės aukštesnio slėgio laukas, žymesnio lietaus nenumatoma. Debesys prasisklaidys labiau, o temperatūra kris iki 6-11 laipsnių. Dieną Lietuvą pasieks ciklono debesys, daugelyje rajonų protarpiais ne itin gausiai palis. Stiprokas vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių, gūsiai vietomis sieks 15-18 m/s. Aukšta temperatūra nelepins, sieks vos 13-18 laipsnių.

Pirmadienį daugiausiai debesų sukiosis ties vakariniais bei šiauriniais rajonais, vietomis trumpai palis. Vakarų, pietvakarių vėjas išliks gana aktyvus, tačiau pavojingų gūsių jau neprognozuojama. Naktį termometrai rodys 7-12 laipsnių šilumą, o dieną jau bus gerokai šilčiau nei sekmadienį - 18-23 laipsniai.

Antradienio dieną šalį apgaubę ciklono debesys turėtų atnešti gausesnio lietaus. Temperatūra vėl bus šiek tiek žemesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas