Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 21

Orai.lt: žiema ateis jau kitą savaitę

Ketvirtadienį numatomi debesuoti orai. Daugelyje rajonų palis, vyraus nedidelis lietus. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių, pietų vėjas. Aukščiausia temperatūra bus 5–10 laipsnių šilumos.
Karvės stovi apsingtame lauke.
Pirmas sniegas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį orai bus ramūs, tačiau dangus ir toliau bus aptrauktas debesimis ir tik kartkartėmis juose atsiras pragiedrulių. Daugelyje rajonų palynos ar tiesiog padulksnos. Palankios bus sąlygos rūkui formuotis, didesnė tikimybė jo sulaukti rytiniuose rajonuose, ramią dieną vietomis jie nesisklaidys ir iki kitos nakties. Vėjas bus nepastovios krypties, silpnas. Orai vis dar bus šiltesni nei lapkričiui yra būdinga. Nakties metu termometrai rodys 3–7 laipsnių temperatūrą, o dieną oras šils iki 5–10 laipsnių.

Šeštadienį ir sekmadienį mūsų orai bus žemo slėgio juostoje tarp rytuose ir vakaruose esančių anticiklonų. Šeštadienį daug kur palis, nors pats lietaus kiekis bus nedidelis, tačiau vietomis dulksnos ir visą dieną. Vietomis numatomas rūkas. Temperatūra naktį 2–7 laipsniai šilumos, dieną 4–9 šilumos.

Kitos savaitės pradžioje numatomi jau žiemiški orai.

Sekmadienio naktį vietomis truputį palis, dieną iš šiaurės vakarų pradės plūsti vėsesnis oras ir kritulių zona apims jau daugelį rajonų. Pradžioje lis, o antroje dienos pusėje jau lietų pradės keisti šlapios snaigės. Vėjas bus besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį 0–5 laipsniai šilumos, dieną 2–7 šilumos.

Kitos savaitės pradžioje numatomi jau žiemiški orai. Vietomis prognozuojami krituliai, daugiausia šlapdriba, sniegas. Vidutinio stiprumo šiaurės vėjas neš šaltį. Naktimis numatoma neigiama temperatūra, o ir dienos metu laikysis apie nulį laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas