Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 13

Orai.lt: žvarbus, stiprus vėjas gainios snaiges

Šeštadienio dieną nedidelio sniego sulauksime daugelyje vietovių. Labiau sustiprės šiaurės, šiaurės vakarų vėjas, kuris bus smarkokas visoje šalyje. Vietomis jo gūsiai sieks 15-16 m/s.
Sekmadienio rytas sostinės gatvėse
Sekmadienio rytas sostinės gatvėse / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Žvarbiausia diena numatoma rytinėje Lietuvos dalyje, kur temperatūra kils vangiausiai ir laikysis tarp 5-8 laipsnių šalčio. Kitur bus keliais laipsniais šilčiau. Vakariniame šalies pakraštyje, vėjas nuo jūros pūstelės šiltesnio oro ir įdienojus čia šils iki 0-1 laipsnio šilumos.

Sekmadienio naktį pasnigti, daugiausia negausiai, turėtų daugelyje šalies rajonų. Vėjas truputį aprims, bet vietomis sniegą pustys. Vis dar laikysis šiltesnis oras ir temperatūra pažemės tik iki 3-8 laipsnių šalčio. Pajūryje ji tesuspės pažemėti iki 0-2 laipsnių šalčio.

Sekmadienio dieną sniego, jau kiek gausesnio, taip pat sulauksime daug kur. Pajūryje ir pietvakarinėje šalies dalyje kai kur gali įsimaišyti mišrių kritulių bei formuotis silpna lijundra.

Šiaurės vakarų vėjas rimti neskubės, daug kur bus stiprokas ir sniegą pustys. Vakarų Lietuvoje vietomis vėjo gūsiais sieks 15-17 m/s, tad sukels ir vieną kitą trumpą pūgą. Temperatūra švelnės ir kils iki 0-4 laipsnių šalčio, o pietvakariniuose rajonuose ir prie jūros svyruos apie 0 ar bus silpnai teigiama.

Pirmadienį debesys vėl retės, nedidelis sniegas tikėtinas tik vietomis. Šiaurinių krypčių vėjas rims, sniego jau nebepustys. Temperatūra naktį kris kiek sparčiu – iki 10-15, kai kur net 17 laipsnių šalčio, dieną termometrai rodys nuo 5 iki 10 laipsnių šaltį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas