Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 12 14

Orai: snigs ir šals, tačiau šiluma gali grįžti

Sekmadienį šalį užklos sniegas, tačiau, pasak sinoptikų, nepanašu, kad žiema įsitvirtino. Šią savaitę pradėję keli laipsniai šilumos bei permainingi orai, tikėtina, gali vėliau sugrįžti su pietvakarių vėjais, 15min teigė Lietuvos Hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus vedėja Vida Ralienė.
Žiema Vilniuje
Žiema Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savaitgalį bei kitos savaitės pradžioje tik šals. Pajūryje dienomis temperatūra svyruos apie 0, o naktimis termometro stulpelis nukris vos vos žemiau – iki 2 laipsnių šalčio. Šalies šiaurės rajonuose šeštadienio naktis bus šalčiausia – kai kur žada būti iki 5 laipsnių šalčio. Kitomis dienomis stipriausi žiemos gūsiai bus Lietuvos rytiniuose regionuose.

Temperatūra naktį

Temperatūra dieną

Šeštadienis

Nuo 0 iki -5

Nuo 0 iki -3

Sekmadienis

Nuo -1 iki -6

Nuo 0 iki -4

Pirmadienis

Nuo -2 iki -6

Nuo 0 iki -4

Antradienis

Nuo -2 iki -7

Nuo 0 iki -5

Lietuvos Hidrometeorologijos tarnybos vyriausioji specialistė Margarita Kirkliauskaitė nurodo, kad ateinančią parą didesnių orų pasikeitimų neturėtų būti.

„Mūsų orus pradeda lemti pietinė anticiklono dalis, sniego bus vis mažiau. Nakties metu daugelyje rajonų negausiai pasnyguriuos, o dieną pietiniuose rajonuose, tikėtina, plevens pavienės snaigės. Pragiedrulių galima tikėtis nebent kai kuriuose šiauriniuose, šiaurės vakariniuose rajonuose. Šeštadienio dieną vėjas pasisuka jau iš rytų, pietryčių, temperatūros išsilaiko daugelyje rajonų neigiamos“, – aiškino M.Kirkliauskaitė.

Tačiau sekmadienį iš pietų krypties artės sniegas. Naktį negausiai pasnigs Lietuvos pietuose, o dieną – jau ir visoje šalyje. V.Ralienė sako, kad stiprės rytų, pietryčių vėjas, kuris nešios sniegą. Prognozuojama, kad kitos savaitės pradžioje snaigių iškris mažiau.

„Pirmadienio naktį dar taip pat snigs, nors vėjas šiek tiek aprims, tačiau sniegą pustys toliau. Dieną tik vietomis snigs ir didesnė tikimybė jo sulaukti rytinėje šalies pusėje, o arčiau centrinių rajonų jo bus mažiau“, – 15min sako V.Ralienė. Anot jos, antradienį taip pat daugelyje rajonų pasnigs, tačiau negausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas