Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 08 /22:21

Orų prognozė: ketvirtadienį prireiks kastuvo, o savaitgalį – slidžių ir kailinių

Sinoptikai šią savaitę prognozuoja permainingus orus. Bus ir šalčių, ir atodrėkių. Tačiau temperatūros pokyčiai, ko gero, baigsis jau penktadienį, o savaitgalis bus šaltas. O dabar šiauriau Lietuvos jėgas kaupia ciklonas, kuris atneš į Lietuvą gausų sniegą. Jau ketvirtadienį.
Pusnynuos nykštukai miega, aukso žuvys po ledu...
Pusnynuos nykštukai miega, aukso žuvys po ledu... / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Plačiau apie orus skaitykite orai.lt.

Trečiadienis

Nors trečiadienio naktį numatoma 5–10 laipsnių šalčio, tačiau dieną daugelyje rajonų vyraus silpnai neigiama, o prie jūros – ir teigiama temperatūra.

„Bus nedidelių kritulių, o atkeliaujant ir šiltesniam orui – bus lijundra. Todėl reiktų būti atsargiems“, – LRT radijui sakė I.Stankūnaitė.

Naglis Šulija per TV 3 teigė, kad vakaruose bus debesuota, bet be kritulių. O rytinėje dalyje oras skaidresnis, bet šaltesnis. Naktį pasnigs šalies vakaruose, o rytuose giedrysis. Todėl dieną vyraus ramūs ir šviesūs orai. Temperatūra naktį 6-8 šalčio, rytuose laipsniu žemesnė. Dieną 3-5 šalčio, prie jūros - atodrėkis.

Ketvirtadienis

Sinoptikų teigimu, ketvirtadienį Lietuvos teritoriją pasieks didžiulis ciklonas, nešantis daug kritulių – kai kur krituliai gali būti ir smarkūs.

„Vyraus šlapdriba, sniegas, vakariniuose rajonuose gali šiek tiek ir palynoti. Temperatūra svyruos apie nulį laipsnių. Pavojingos sąlygos keliuose – ne tik dėl kritulių, bet ir dėl plikledžio ir galimos lijundros“, – sakė sinoptikė I. Stankūnaitė.

Pasak N.Šulijos, gali būti vėjuota, bet ar kils tikra pūga, dar nėra aišku. Jei šaltukas ir atslūgs, atodrėkio dar nebus.

Penktadienis

Pasak R.Stankūnaitės, penktadienį turėtų „šiek tiek atšalti“, o savaitgalį prognozuojami „šaltesni, bet sausesni orai“.

N.Šulija prognozuoja, kad penktadienį ciklonas vis dar bus virš Lietuvos, todėl snigs. Tačiau ne visur gausiai. Vėjas pasisuks iš šiaurės ir šiaurės rytų.

Ir savaitgalį apsilpęs ciklonas nesitrauks. Silpnai pasnigs. Todėl lygumų slidžių ir rogučių mėgėjams savaitgalis bus smagus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas