Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 05

Orų prognozė: šią savaitę lis, savaitgalį sulauksime šalnų

Pirmadienį virš mūsų šalies vėl pakibo aktyvus pietinis ciklonas. Jis gan dosniai laistys žemę. O kai kuriuose pietiniuose ir rytiniuose rajonuose galima tikėtis ir smarkaus lietaus.
Trumpa, bet stipri vasariška liūtis Vilniuje.
Lietus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žemaitijoje lietus gali keistis su šlapdriba. Vidutinio stiprumo vėjas dažnai pakeis kryptį ir pūs 6-11 m/s, pajūryje iki 14 m/s greičiu. Šiek tiek nurimus lietui, vietomis pasirodys rūkanos ar rūkai.

Vėsiausia ši diena numatoma Šiaurės Vakarų Lietuvoje. Telšių, Šiaulių apylinkėse temperatūra svyruos apie 4 laipsnius šilumos. Daugelyje vietovių prognozuojama 5–7 laipsnių šiluma. Ir tik kai kuriuose pietų, bei rytų šalies vietovėse termometrai parodys 8–9 laipsnius aukščiau nulio.

Nenurims ciklonas ir rytoj. Tad mūsų vėl laukia rudeniški orai. Protarpiais kris krituliai. Vėjas pasirinks šiaurės vakarų, vakarų kryptis ir dieną kai kur sustiprės iki 15-18 m/s. Temperatūra naktį pasvyravusi tarp 2–7, dieną pasieks vos 3–8 laipsnius šilumos.

Trečiadienį taip pat iškris krituliai. Bus vėjuota. Tik vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių. Žemiausia temperatūra naktį numatoma nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 laipsnio šalčio, tik Baltijos pakrantėje bus iki 6 laipsnių šilumos. Dieną sulauksime 4-9 laipsnių šilumos.

Nenudžiugins ir ketvirtadienio orai. Naujas Atlanto ciklonas atneš vėl lietingus orus. Protarpiais lis. Vėjas išliks vakarų, pietvakarių, 7-12 m/s, pajūryje jo gūsiai sieks 15- 17 m/s. Tačiau bus nežymiai šilčiau. Naktį 2-7, prie jūros iki 9, o dieną 5-10 laipsnių šilumos.

Slėpsimės nuo lietaus ir penktadienį. Tik vėjas ne taip blaškysis. Naktį termometrai rodys 3–8. dieną sugrįš prie 5–10 laipsnių šilumos.

Yra tikimybė, kad tik savaitgalį link Lietuvos pasuks aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Todėl orai po truputį pradės sausėti. Vėjas visai nurims. Atsiradus daugiau pragiedrulių naktimis paspaus nedidelis šaltukas, o dienomis temperatūra bus artima nuliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas