Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 04

Orų prognozė: tvankus oras ir perkūnija lydės iki pat sekmadienio

Trečiadienį ties Lietuva esantis banguotas atmosferos frontas daug kur sukels trumpas liūtis, perkūniją, galimas škvalas ir kruša. Žemiausia oro temperatūra naktį numatoma 14-19, tvankią dieną 27-32 laipsniai karščio, tik pajūryje bei vakarų rajonuose bus kiek vėsiau.
Perkūnija su žaibais
Perkūnija su žaibais / 123RF nuotr.

Ketvirtadienį orai bus truputį ramesni. Trumpas lietus su perkūnija pasirodys daugiausia rytiniame šalies pakraštyje. Pūs silpnas vakarų vėjas. Oro temperatūra naktį kris iki 14-19, dieną laukiama 27-32 laipsniai karščio.

Penktadienį orai bus karšti ir tvankūs. Trumpos liūtys pasirodys tik vietomis, bet gali būti smarkios. Oro temperatūra naktį numatoma 15-20 laipsnių šilumos, dieną kaitins 28-33 laipsnių karštis.

Savaitgalyje iš vakarų artės vėsą nešantis ciklonas. Tiesa, šeštadienį jo debesys Lietuvos dar tikriausiai nepasieks, ši para nusimato karšta ir tvanki. Sekmadienį daugelyje rajonų nulis smarkus lietus su perkūnija, po lietaus truputį atvės.

Tačiau ir kitą savaitę orai išliks vasariškai šilti, ar net karšti. Ilgalaikės prognozės rodo, kad ir visas liepos mėnuo šiemet numatomas net 2 laipsniais šiltesnis už daugiametį vidurkį, lietaus turėtų iškristi apie normą.

Daugiau apie orus skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas