Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 12

Palangoje plieskia karšta saulė, o Baltijos jūroje – vos 7 laipsniai: maudosi tik užsigrūdinę

Pirmadienį Baltijos jūros temperatūra ties Palanga siekė vos 7 laipsnius, ties Nida – 9, o ties Klaipėda – jau 13 laipsnių. Pajūrio gelbėtojai teigia, kad maudynių sezonas dar vangokas ir bangose turškiasi tik drąsiausi. Ir tai vos 2–3 minutes. „Ir vaikai“, – priduria jie.
Palangos krantus skalaujanti Baltijos jūra
Palangos krantus skalaujanti Baltijos jūra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį Baltijos vanduo ties Palanga siekė vos 7 laipsnius šilumos, ties Nida – 9.

Tuo metu Palangos gelbėtojams vadovaujantis Jonas Pirožnikas teigė, kad jo matavimai rodo kiek kitokį rezultatą. Gelbėtojų termometras fiksavo 9 laipsnių temperatūrą jūroje.

„Bet čia gali keistis kas valandą. Priklausomai nuo vėjo. Šiuo metu pučia šiaurinis vėjas, tai ir vanduo šaltas. Krante bei kopose karšta, tačiau vanduo šaltas. Maudosi tik drąsiausi ir tai vos dvi tris minutes. Šiandien mačiau gal tris ar keturis žmones besimaudančius, nors krante jų tikrai daug“, – teigė J.Pirožnikas. Pakrantėje kojas į vandenį sumerkę žaidžia vaikai.

Ados Alejūnaitės nuotr./Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas
Ados Alejūnaitės nuotr./Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas

J.Pirožnikas skuba paaiškinti, kad oro temperatūra menkai veikia vandens temperatūrą. Šiai įtakos turi vėjas, srovės. Kai srovės atgena vandenį iš marių – priekrantėje būna kur kas šilčiau.

Paprastai maudynių sezoną lietuviai pradeda, kai jūra įšilusi bent iki 18 laipsnių. Praėjusiais metais būta dienų, kai jūra buvo įšilusi ir iki 24 laipsnių.

Tuo metu Klaipėdoje vanduo kiek šiltesnis, tačiau besimaudančių – vienetai, o gelbėtojams daugiau darbo tenka krante. Tenka raminti apsvaigusius ir agresyvius vasarotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas