Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 29

Pavasario lauksime ir toliau: kitą savaitę bus permainingi orai, savaitgalį vėl atšals

Permainingi orai bus ne tik per Velykas, bet ir visą kitą savaitę – po saulėto sekmadienio pirmadienį vėl sulauksime kritulių, o po trumpo atšilimo savaitės viduryje kitą savaitgalį vėl gnaibys šaltukas.
Pasivaikščiojimas žiemą
Pasivaikščiojimas žiemą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

15min.lt jau skelbė, kad per Velykas laukia permainingi orai. Orai.lt duomenimis, šeštadienį naktį numatomi debesuoti orai, snigs, vietomis smarkiai. Kai kur kils trumpa pūga. Temperatūra naktį bus 1–6 laipsniai šalčio, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos.

Sekmadienį numatomi debesuoti, ramūs ir nešalti orai. Naktį pašals iki 2–7 laipsnių, dieną daugelyje rajonų temperatūra pakils 0–4 laipsnių šilumos.

LRT laidoje „Šiandien“ kalbėjusi sinoptikė Inga Stankūnaitė sakė, kad itin permainingi orai išliks ir kitą savaitę. Pirmadienį prie Lietuvos priartės naujas ciklonas, lemsiantis tai, kad po ramesnio sekmadienio ir vėl sulauksime kritulių. Jų daugiausia bus centriniuose ir pietiniuose šalies rajonuose, mažiau – vakariniuose rajonuose. „Grįžtantiems po Velykų pirmadienį namo automobiliais oras nebus palankus“, – sakė I.Stankūnaitė. 

Nors prieš kurį laiką sinoptikai prognozavo, kad balandžio pradžioje pagaliau sulauksime atšilimo, panašu, kad kitą savaitę pavasariškais orais vėl galėsime mėgautis tik kelias dienas. 

I.Stankūnaitė teigė, kad pirmadienį į Lietuvą atkeliavęs ciklonas orus lems ir antradienį, tad ir tądien sulauksime kritulių. 

Orai pagerės trečiadienį, tokie jie išsilaikys ir ketvirtadienį. Dienomis vyraus silpnai teigiama temperatūra. 

Tačiau kitą penktadienį ir vėl atkeliaus debesuoti orai, sulauksime kritulių. Savaitgalį ir vėl gnaibys šaltis – nors kritulių bus mažiau, atšals, temperatūra naktimis kris iki 11-12 laipsnių šalčio. 

Daugiau informacijos apie orus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas