Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 30

Pirmadienio pavakarę audra talžys Vilnių

Sekmadienio vakarą pajūrį nusiaubusi audra pirmadienio pavakarę turėtų smogti Vilniui – sostinėje prognozuojamas griaustinis, lietus ir stiprus vėjas.
Medžiai išversti su visom šaknim.
Nidoje vėtra medžius vertė su visomis šaknimis. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kaip 15min.lt sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnioji sinoptikė Tatjana Kempi, audros sostinėje laukiama nuo 16 iki 19 valandos.

„Šiuo metu griaudės perkūnija. Laukiamas vėjo greitis – 20 metrų per sekundę“, – sakė sinoptikė.

T.Kempi pridūrė, kad taip smarkiai, kaip sekmadienį pajūryje, audra nesmogs. „Šiandien jau nėra taip karšta kaip vakar, todėl ir visi procesai silpnesni“, – paaiškino T.Kempi.

Šios savaitės orų prognozę rasite čia.

Geriausia likti namuose

Žaibuojant ir griaudint gelbėtojai pataria pasilikti namuose, uždaryti langus, duris, dūmtraukių sklendes, ventiliacines angas, kad nebūtų skersvėjų, galinčių pritraukti kamuolinį žaibą. Būtina išjungti visus elektros prietaisus, atjungti antenas.

Perkūnijos metu pavojinga liesti metalines pastato konstrukcijas, vamzdynus, būti arti elektros laidų, antenų, langų, durų, namo lauko sienų, už kurių auga dideli medžiai.

Nuo žaibo patikimai apsaugo ir automobilis, tik reikia įtraukti anteną, užsidaryti langus ir nesiliesti prie jo metalinių konstrukcijų.

Pučiant stipriam vėjui patariama išnešti iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas arba juos gerai pritvirtinti. Taip pat gelbėtojai rekomenduoja nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatyti automobilių po medžiais.

Siaučiant audrai gyventojams patariama likti namuose.

Sekmadienį vėtra padarė daug žalos pajūryje – vertė medžius, apgadino namus, kavines.

Pirmadienį draudikai pranešė registruojantys  pirmuosius pranešimus apie žalas. Joms padengti draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ jau rezervavo 400 tūkst. litų. Prognozuojama, kad turto ir kasko draudimo bendri nuostoliai gali siekti 750 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas