Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 06

Po audringų orų Lietuvą užklupo atogrąžų karštis: jutiminė temperatūra gali kilti iki 37 laipsnių karščio

Šeštadienio vakarą ir sekmadienio rytą Lietuvą nuplovė stipri liūtis.
Vasariška kaitra Vilniuje
Vasariška kaitra Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Stipri liūtis šeštadienio vakarą buvo kilusi šalies pietrytiniuose rajonuose, kur buvo susiformavę aktyvūs audros židiniai. Vilniaus, Alytaus ir Utenos apskrityse fiksuota intensyvi perkūnija, smarkus lietus, buvo smarkiai apsemtos kai kurios sostinės gatvės.

Sekmadienio rytą stipri liūtis smogė šalies vakariniuose rajonuose, ypač daug prilijo Klaipėdoje, kur, preliminariais duomenimis, pasiektas stichinio lietaus kiekis. Didelės liūties ir po jos apsemtų gatvių neišvengė ir Palanga.

Lietuvą užklupo atogrąžų karštis

Tuo tarpu sekmadienio popietę, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba savo „Facebook“ paskyroje įspėja dėl itin didelio karščio.

„Kaip ir prognozuota, Lietuvą trumpam užplūdo labai šilta atogrąžų oro masė. 13 val. oro temperatūra daugelyje vietovių perkopė 30 laipsnių ribą. Kol kas labiausiai įšilę Kaišiadoryse – ten buvo iki šiol sušilę iki 31,8 laipsnių karščio. Žemesnės temperatūros fiksuojamos vakariniuose rajonuose ir Žemaitijoje. Artimiausiomis valandomis temperatūra dar gali kilti iki 34 laipsnių

Vis dėlto esant nemažam oro drėgnumui, juntamoji oro temperatūra daug kur siekia apie 32–37 laipsnius. Maždaug tiek laipsnių jaučia mūsų kūnas. Oro drėgnumas yra didesnis dėl minėtos atogrąžų oro masės įsiveržimo ir vakar praslinkusio lietaus, bei vykstančio intensyvaus garavimo“, – rašo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Tarnyba priduria, kad esant stipriam karščiui rekomenduojama gerti daug vandens, vidurdienio ir popietės valandas geriausia praleisti pavėsyje.

Meteorologai prognozuoja, kad vėlai vakare vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose vėl formuosis smarkios liūtys lydimos perkūnijų, škvalinių vėjo sustiprėjimų iki 15–20, kai kur 23 m/s, gali pasitaikyti krušos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas