Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 12 18

Pūga ir besiformuojantis plikledis – spąstai vairuotojams

Kelininkai antradienio rytą perspėja, kad dėl siaučiančios pūgos eismo sąlygos šalyje sudėtingos. Naktį ir ankstų rytą visoje šalyje protarpiais snigo ir pustė pažeme.
Sniegu nuklotas Vilnius.
Sniegu nuklotas Vilnius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip praneša eismoinfo.lt, magistralinių ir krašto kelių dangos provėžotos, padengtos privažinėto sniego sluoksniu, vietomis susiformavę sniego liežuviai. Magistraliniai ir krašto keliai yra valomi, kai kur barstomi.

Vilniaus apskrityje keliuose formuojasi plikledis, šie keliai yra barstomi. Rajoniniuose keliuose situacija sudėtingiausia, čia yra užpustytų kelių ruožų, kurie neišvažiuojami. Iš viso Lietuvoje neišvažiuojamų rajoninių kelių yra apie 4 proc. Daugiausiai Utenos (10 proc.), Alytaus (11 proc.) ir Marijampolės (6 proc.) apskrityse. Taip pat  dar yra 7 proc. rajoninių kelių, kurie neišvažiuojami lengvajam transportui. Likusių rajoninių kelių dangos padengtos prispausto sniego sluoksniu, slidžios. Neišvažiuojamų kelių ruožai valomi.

Dėl sudėtingų eismo sąlygų kelininkai vairuotojų prašo rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį, nes ant kelių yra susidariusių sniego liežuvių ir slidžių ruožų.

Orai.lt praneša, kad antradienį bus debesuota, ir protarpiais vis dar snigs. Pietryčių vėjas lėtai silpnės, tačiau dar bus pajėgus pustyti sniegą. Įš rytų lėtai smelksis šaltesnis oras. Naktį rytiniuose rajonuose temperatūra jau kris iki 13 laipsnių, vakariniuose rajonuose žemiau 8–10 laipsnių šalčio dar neturėtų nuslūgti, dieną svyruos tarp 6–11 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas