Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 03

Rekordai po rekordų: naktimis šilčiau nei dienomis

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba savo feisbuko paskyroje skelbia apie dar du naujus šilumos rekordus metų pradžioje. Šįkart šilumos rekordai fiksuoti naktimis.
Pirmoji 2023 metų diena Kaune
Pirmoji 2023 metų diena Kaune / 15min skaitytojo nuotr.

Rekordas (dėl anomalios temperatūros eigos) buvo fiksuotas sausio 2-osios naktį. Druskininkuose ir Kalvarijoje oras buvo sušilęs iki +12,8 °C. Net 4 laipsniais pagerintas ankstesnis 35 metų senumo rekordas, kuris siekė +8,8 °C (Kybartai, 1988 m.), skelbia meteo.lt.

Sausio 2-osios dieną (tarp 8–20 val.) buvo vėsiau nei naktį, oras sušilo iki 5–10 laipsnių šilumos (daugiausia +10,3 °C išmatuota Šilutėje). Diena buvo lietinga, lietaus sulaukėme visoje šalyje.

Šiandien (sausio 3-osios) pirmoje nakties pusėje vėl stebėta anomali paros eiga. Pirmoje nakties pusėje buvo šilčiau nei dieną. Kybartų meteorologijos stotyje sušilo net iki +11,6 °C. Taigi, pasiektas dar vienas šilumos rekordas – sausio 3-osios. Iki šiol šilčiausia sausio 3 d. buvo 1988 m., kai Šilutėje išmatuota +9,8 °C.

Meteo.lt įspėja, kad tai yra preliminari informacija, o skaičius dar turi peržiūrėti ir patvirtinti tarnybos specialistai.

Antradienį daugelyje rajonų protarpiais krituliai, daugiausia nedidelis lietus. Pietvakarių, vakarų, pereinančio į šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/sek. Aukščiausia temperatūra dieną 4–8 laipsniai šilumos. Artėjant savaitgaliui prognozuojamas staigus atšalimas, o naktimis temperatūra gali nukristi ir žemiau 20 laipsnių pagal Celsijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas