Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 30

Savaitės pradžioje plūstelės šiluma, tačiau lietaus išvengti nepavyks

Naujos savaitės pirmomis dienomis į šalį ir toliau plūs šiluma, tačiau lietaus išvengti nepavyks. Pirmadienio dieną išliksime ciklono pietinėje dalyje.
Pasakiškas ruduo Lietuvoje
Pasakiškas ruduo Lietuvoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Ruduo Orai

Diena bus debesuota pragiedruliais, saulė dažniau rodysis šalies pietuose. Vietomis sulauksime trumpo, nedidelio lietaus, didžiausia tikimybė šiauriniuose šalies rajonuose. Stiprės pietvakarių krypties vėjas, kai kur šalies vakaruose ir pavojingi gūsiai pūstels iki 15-17 m/s. Pakankamai vėjuotą ir kai kur lietingą dieną temperatūra šoktels iki 10-15 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį ir toliau orus lems žemo slėgio sūkurys. Vietomis, didesnė tikimybė šiauriniuose rajonuose, truputį palis. Naktį ir rytą matomumą mažins rūkas. Pietinių krypčių vėjas nurims iki vidutinio stiprumo. Naktis bus šilta ir temperatūra svyruos tarp 5-10 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną iš pietvakarių artės naujas ciklonas. Į daugelį šalies rajonų atneš lietų, Vakarų Lietuvoje vietomis lis smarkiai. Pietinių krypčių vėjas vėl sustiprės iki apysmarkio. Įdienojus lepins šiluma ir daug kur šils iki 9-14, kai kur pietrytiniuose rajonuose 15-17 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį išliksime ciklono pietinėje dalyje. Naktis bus apniukusi ir lietinga, palis daugelyje rajonų, bet vyraus jau nedidelis lietus. Pietų, pietvakarių vėjas suksis į vakarų, šiaurės vakarų, bus smarkokas. Naktį temperatūra pažemės iki 5-10 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną daug kur sulauksime nedidelio lietaus. Vėjas krypties nekeis, liks apysmarkis. Dieną jau šils mažiau – iki 6-11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį stiprės aukštesnio slėgio laukas. Danguje bus nemažai pragiedrulių, o žymesnių kritulių jau nesulauksime. Naktį ir rytą kai kur tvyros rūkas. Temperatūra naktį kris nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos, o dieną šils iki 5-10 laipsnių šilumos.

Pagal dabartinius duomenis penktadienis turėtų išlikti sausesnis, o savaitgalį jau išaugs lietaus tikimybė, tačiau ryškaus atvėsimo nematyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas