Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 17

Artėjantis šalčio savaitgalis: galima guostis tik tuo, kad nesnigs

Ketvirtadienį Lietuvos orus lemia per Ukrainą į šiaurės rytus slenkančio ciklono gana tolimas šiaurinis vakarinis pakraštys. Tad popiete ir vakare dangų šalyje dengs šio ciklono debesys, tačiau žymiau snigti neturėtų. Šiaurės rytų vėjas pamažu silpnės, bet rytiniuose rajonuose dar gali silpnai pustyti. Temperatūra svyruos tarp 6–9 laipsnių šalčio.
Žiema Vilniuje
Žiema Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

Penktadienį orai keisis nežymiai. Dangų vis dar beveik ištisai dengs debesų skraistė. Kur ne kur gali ore supleventi viena  kita snaigė. Temperatūra naktį pietiniuose rajonuose svyruos tarp -9–11 °C, Šiaurės Lietuvoje kris iki 14 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra sušvelnės tik vienu kitu laipsni ir pietuose sieks apie 7–8, šiaurės Lietuvoje apie 9–10 laipsnių šalčio. Šiaurės rytų, šiaurės vėjas toliau rims, tad sniego jau nebepustys.

Orai.lt prognozėmis, savaitgalį į pietus jau pajudės šalto, sauso oro banga, nešama Skandinavijos anticiklono. Pačiame šalčio židinyje, kur buvo įsitvirtinęs anticiklonas, buvo fiksuotas didesnis nei 25 laipsnių šaltis. Tačiau, laimei, anticiklonas slinks į pietus jau greitai irdamas, tad tokių didelių šalčių neatneš.

Šeštadienį debesų skraistė Lietuvoje dar labiau suplonės, Šiaurės Lietuvoje tikimasi ir pragiedrulių. Nesnigs. Bus tyku. Temperatūra naktį kris iki 13–18, kai kur šiaurinėje šalies pusėje  iki 22 laipsnių šalčio, dieną laikysis 9–14 laipsnių šaltis.

Tykūs, šalti, besniegiai orai numatomi ir sekmadienį. Temperatūra naktį dar kiek pažemės ir svyruos tarp 14–19 laipsnių šalčio, vietomis gali siekti 20–23 laipsnius šalčio, dieną šaltis suminkštės iki 7–12 laipsnių šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas