Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 26

Savaitgalį sulauksime didesnio nei 20 laipsnių šalčio

Savaitgalį laukia stipresnis atšalimas.
Šaltas rytas
Šaltas rytas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį be didelių išsišokimų toliau ore sklandys šaltukas. Pūs silpnas rytų vėjas. Kaune dieną temperatūra sieks -6 laipsnius, šen bei ten snyguriuos, bus apsiniaukę. Vilniuje ryte kiek pasnigs, vėliau diena bus gan rami, šals iki -11 laipsnių. Šiauliuose diena bus apniukusi, temperatūra sieks -8 laipsnius. Pajūryje dieną sumažės debesuotumas, vietomis gali pasnigti. Čia temperatūra sieks -5 laipsnius.

Penktadienį stipriau pašals. Pasisuks pietryčių vėjas. Kaune nakties ir ryto metu oro temperatūra nukris iki -13 -12 laipsnių. Dieną šiek tiek pasnigs, šals iki -10. Vilniuje be kritulių, čia temperatūra sieks -14 -13 laipsnių naktį ir ryte, o apie -12 laipsnių dienos metu. Šiauliuose bus debesuota, naktį ir ryte šals iki -15 -14, dieną iki -11 laipsnių. Pajūryje kritulių nenumatoma, debesys bus lengvi. Apie -13 -12 laipsnių šals naktį ir ryte. Dieną debesys prasisklaidys, oro vėsa sieks -10 laipsnių.  

Pirmoji savaitgalio diena bus saulėta, pragiedrėjęs dangus išsilaikys ir pernakt. Pūs pietrytys. Kaune apie -16 -15 laipsnių atvės nakties ir ryto metu, diena bus saulėta, šals apie -11. Vilniuje naktį ir ryte pašals iki -19 -16 laipsnių, dieną visi debesys išsilakstys, šals iki -15 laipsnių. Šiauliuose apie -17 -15 šals nakties ir ryto metu, bus debesuota. Dieną dangus bus žydras, o šals iki -12 laipsnių. Pajūryje bus šiek tiek debesuota, atvės iki -12 -11 laipsnių.

Sekmadienį bus saulėtas dangus, o šaltukas gnybs kaip niekad. Kaune oras atšals naktį ir ryte iki -22 -21 laipsnio. Dieną bus apie -13 laipsnių. Vilniuje diena bus taip pat graži, bet šaltukas gels skaudžiai. Naktį ir ryte termometrų stulpeliai nukris iki -22 -21 laipsnio, dieną pakils iki -14. Šiauliai ir sulauks šalčio bangos. Nakties ir ryto metu atšals iki -22 -20 laipsnių. Dieną temperatūra nusistovės ties -14 laipsnių riba. Ir pajūryje šyptels saulė, bei apsireikš stipresnis šaltukas. Naktį ir ryte bus apie -15 -14, o dieną apie -9 laipsnius šalčio.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis ateinančią savaitę didesnė šalčio banga risis jos pradžioje ir temperatūra gali nukristi iki -25 laipsnių. Vėliau vėsa kiek atlėgs, o savaitės pabaigoje gali ir vėl sustiprėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas