Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalio orai: kontrastinga temperatūra ir audringas šeštadienis

Šeštadienio orai bus neramūs, tačiau numatoma silpnesnė audra nei ta, kurios buvome sulaukę ketvirtadienį. Oro temperatūra bus kontrastinga, kai kur sušils ir iki 33 laipsnių karščio.
Audros debesys Radviliškyje
Audros debesys Radviliškyje / Daivos Proščepenkienės nuotr.

Šeštadienio pirmoji nakties pusė bus ganėtinai rami, orai bus sausi ir lyti neturėtų. Vėjas pūs rytų, šiaurės rytų krypties, nestiprus“, – 15min pasakojo sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Žemiausia temperatūra 15–20 laipsnių šilumos.

Pasak sinoptiko, antroje nakties pusėje, o ypač ryte, jau daugės debesų. Pirmiausia debesys atplauks į Dzūkiją, Suvalkiją ir šiuose regionuose ryte vietomis palis, galima ir perkūnija.

Šeštadienio diena bus nepastoviai debesuota ir orai vėl bus neramūs. Daug kur numatomi trumpi lietūs, vietomis smarkūs, beveik visur pasigirs perkūnija, žaibuos.

Ten, kur bus aukštesni ir galingesni debesys, galima sulaukti ir krušos. Vėjas labai dažnai keis kryptį, ir bus vidutinio stiprumo.

Pasak sinoptiko, per perkūniją kai kur tikėtini gūsiai iki 15–20 m/sek.

Temperatūra bus labai įvairi ir kontrastinga. Daug kur aukščiausia temperatūra bus 28–30 laipsnių, pietrytinėje ir rytinėje šalies dalyje kai kur sušils ir iki 33 laipsnių karščio, o štai šiaurės vakariniuose rajonuose kai kur bus tik 24–27 laipsniai šilumos.

„Sekmadienį numatomi jau ramesni orai, yra tikimybė, kad tik naktį vietomis trumpai palis, o dieną lietaus tikimybė bus nedidelė“, – pasakojo sinoptikas.

Vėjas pūs vakarinių krypčių 6–11 m/sek. Tik naktį vėjas bus šiek tiek gūsingesnis ir kai kur numatomi gūsiai iki 15–18 m/sek.

„Naktį temperatūra svyruos tarp 13–18 laipsnių, o dieną sušils iki 23–28 laipsnių“, – sakė sinoptikas V.Sakalauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi