Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sinoptikai papasakojo, su kokiais orais pasitiksime rugsėjį

Savaitgalį sulauksime permainingų orų – šeštadienį daug kur palis, vietomis galime sulaukti ir perkūnijos bei stiprių vėjo gūsių, o štai rugsėjis pasitiks su vis šiltėjančiu oru.
Vasariška šiluma Vilniuje
Vasariška šiluma Vilniuje / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Šeštadienį per Lietuvą keliaus šaltasis atmosferos frontas, kuris truputį sujauks šalies orus. Šeštadienio naktį daugelyje vakarinių rajonų trumpai palis, kai kur gali nugriaudėti ir perkūnija“, – 15min pasakojo sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Vėjas keis kryptį – pirmoje nakties pusėje pūs iš pietryčių, pietų, vėliau pasisuks ir pūs iš vakarų, šiaurės vakarų ir bus 6–11 m/sek.

Per perkūniją vakariniame šalies pakraštyje gūsiai sustiprės iki 15–17 m/sek. Temperatūra naktį bus gan aukšta, iki 15–20 laipsnių šilumos.

Pasak sinoptiko, šeštadienio dieną daug kur numatomi trumpi lietūs, kai kur galima ir perkūnija. Vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, vidutinio stiprumo.

Aukščiausia temperatūra 20–25 laipsniai, tik kai kuriuose rytiniuose rajonuose dar laikysis 26–29 laipsnių šiluma.

Anot sinoptiko, sekmadienį jau stiprės aukšto atmosferos slėgio sūkurys, pradės sklaidytis debesys ir lietaus tikimybė bus nedidelė.

Vėjas išliks šiaurės vakarų, šiaurės krypties, jis rims, dėl to naktį vietomis gali susiformuoti rūkas. Naktį temperatūra nukris iki 8–12 laipsnių, tik kai kur bus apie 14–16 laipsnių šilumos“, – pasakojo V.Sakalauskas.

Sekmadienio dieną oras sušils iki 19–24 laipsnių.

Pirmadienį yra tikimybė vietomis sulaukti trumpo lietaus. Naktį vietomis susiformuos rūkas, vėjas bus nepastovios krypties, silpnas“, – pasakojo sinoptikas.

Naktį bus 7–12 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje iki 15 laipsnių, o dieną vėl džiugins 21–26 laipsnių šiluma.

Anot sinoptiko, antradienį vėl sugrįšime į vasariškus orus, lietaus nenumatoma. Naktį laikysis 10–15 laipsnių šiluma, o diena vėl bus karšta ir temperatūra šoktels iki 25–30 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi