Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Sekmadienį laukia permainingi orai: kai kur šniokš liūtys, kai kur kaitins 32 laipsnių kaitra

Šiandien per mūsų šalį slinks šaltasis atmosferos frontas. Pirmoje dienos pusėje tankesni debesys plauks per vakarinę šalies dalį, tuo metu šalies rytuose debesys bus reti, dažnai džiugins saulės spinduliai
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje / Patricija Adamovič / BNS
Temos: 2 Vasara Orai

Tačiau popietę tankūs debesys pasieks ir rytinę šalies dalį, o šalies vakaruose debesys pamažu ims retėti ir sklaidytis.

Su lietumi situacija bus panaši kaip ir su debesimis: pirmoje dienos pusėje trumpi lietūs daugiausia slinks per vakarinę šalies pusę, o popietę trumpi lietūs persikels į rytinę šalies dalį, tačiau popietę debesys bus aktyvesni, todėl šalies rytuose vietomis pažaibuos ir pagriaudės, nušniokš smarkesnės liūtys, per perkūniją vėjo gūsiai sieks pavojingus 18-23 m/s.

Keliaujant atmosferos frontui ir plūstant vėsesniam orui susidarys dideli terminiai kontrastai jo priešakinėje ir užnugarinėje dalyse: pirmiausia atvės vakariniuose rajonuose, čia temperatūra jau nebekils aukščiau 19-24 laipsnių, o didesnėje šalies dalyje prieš debesis ir lietų dar suspės sušilti iki 25-30 laipsnių, o vietomis rytiniuose ir pietiniuose rajonuose, kur debesys ir lietus atkeliaus vėliausiai, oras spės įkaisti ir iki 31-32 laipsnių karščio, bet vakarop ir čia atvės. Iki atkeliaujant lietui rytinę šalies dalį nuo karščio gaivinti bandys stiprokas ir gūsingas pietryčių, pietų vėjas, o šalies vakaruose jau apie vidurdienį įsivyraus gaivesnis vakarų, šiaurės vakarų vėjas.

Pirmadienio naktį tankesni debesys dar užsilaikys ant rytinių ir pietrytinių šalies rajonų, čia daug kur palis, kai kur gali lyti gana intensyviai ir su perkūnija, o likusioje šalies dalyje debesys prasisklaidys, lietaus tikimybė bus maža. Pūs nestiprus šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Temperatūra pažemės iki 11-16, kai kur 8-10 laipsnių šilumos.

Pirmadienio dieną trumpai palyti gali tik pietrytiniame šalies pakraštyje. Vėjas išliks nestiprus ir daugiausia pūs iš šiaurės, šiaurės vakarų. Diena bus nešalta, popietę temperatūra pakils iki 21-26 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams