Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiandien dar galime pasidžiaugti karšta diena, o rytoj sulauksime lietaus su perkūnija

Šiandien, antradienio dieną, anticiklonas iš Lietuvos po truputį trauksis, bet dar iki vakaro jis lems mūsų šalies orus. Padangė bus nepastoviai debesuota. Rytinių krypčių vėjas pūs 6–11 m/s greičiu. Rytą vos patekėjusi saulė suskubs šildyti orą. Įdienojus temperatūra daug kur pašoks iki 28–32, o kai kuriuose pietiniuose ir centriniuose rajonuose net iki 33 laipsnių karščio. Vakare Pietų ir Vakarų Lietuvoje pradės kauptis debesys, o tai pranašaus, kad artėja atmosferos frontas ir orų permainos. Jau vakare kai kuriuose vakariniuose rajonuose pradės lyti.

Trečiadienio naktį orai pasidarys neramūs. Į daugelį šalies vietovių atplauks trumpų lietų debesys su žaibais ir perkūnijomis. Vietomis lis smarkiai. Vidutinio stiprumo pietryčių, pietų vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų. Per perkūniją vėjo gūsiai kai kur įsismagins iki 15–18 m/s. Bus labai šilta ir tvanku. Žemiausia temperatūra nekris žemiau 17–22 laipsnių. Dieną orai rims. Lietūs po truputį trauksis iš Lietuvos. Trumpų lietų sulauksime tik kai kuriose šalies vietovėse. Perkūnijų tikimybė sumažės iki minimumo. Pūs juntamas vakaris vėjas. Termometrai vėl rodys pakankamai aukštą temperatūrą – 25–30 laipsnių karščio, tik pajūryje laikysis 22–24 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienį atmosferos slėgis suskubs kilti. Debesys pasirodys vis rečiau. Trumpai palis tik kai kuriuose rajonuose. Išliks stiprokas vakarinių krypčių vėjas. Paryčiais mus sups 13–18 laipsnių šiluma. Dieną šiluma pasieks 23–28, pajūryje 20–22 laipsnius.

Penktadienį bus dar sausiau, o temperatūra beveik nepasikeis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi