Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 12 28

Šiltėjančio vandenynų vandens pasekmės: kils vis daugiau taifūnų

Meteorologai įspėja dėl ryšio tarp rekordiškai šylančio vandenynų vandens ir taifūnų susidarymo. Jų teigimu, ateityje kylanti vandenynų temperatūra gali lemti dar didesnius nuostolius, kurie patiriami dėl gamtos stichijų, rašo newsru.com.
Taifūno padariniai Filipinuose
Taifūno padariniai Filipinuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2015 metų pabaigoje specialistai užfiksavo daugiau nei pusšimtį tropinių ciklonų, iš kurių trečdalis virto supertaifūnais. Pasak Rusijos hidrometeorologijos tarnybos vadovo Aleksando Frolovo, vandenynų temperatūros anomalijos nėra tik abstraktus skaičius. „Jeigu temperatūra bus 29 laipsniai ir daugiau, tai taps lyg paleidimo mechanizmu taifūnams. Visko buvo užregistruota: 51 tropinis ciklonas, iš jų 31 virto taifūnais, o 15 – supertaifūnais“, – teigė jis.

Šeši iš šių supertaifūnų palietė ir Rusiją – atnešė gausius kritulius ir stiprų vėją. Ekspertas tvirtina, kad vandenynų temperatūra ir toliau didins ciklonų kiekį, tad galime tikėtis ir daugiau taifūnų.

Neseniai galingas taifūnas nusiaubė Filipinus, žuvo daugiau nei dešimt žmonių, milijonai gyventojų liko be elektros energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas