2013 01 07

Sinoptikai: antradienį šalsime, ketvirtadienį šlapsime

Sinoptikė Inga Stankūnaitė LRT radijui pirmadienį sakė, kad diena numatoma debesuota su pragiedruliais, temperatūra svyruos nuo nulio iki -5 laipsnių šalčio.
Likusi savaitė bus lietinga ir gana šilta
Sinoptikų teigimu, ketvirtadienį Lietuvos teritoriją pasieks didžiulis ciklonas, nešantis daug kritulių / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

Pasak sinoptikės I.Stankūnaitės, prognozuoti šios savaitės orus sudėtinga, mat šios savaitės orai bus permainingi.

„Ateinančią naktį temperatūra gerokai nukris, bus daug šaltesnė nei praėjusi naktis, 7–12 laipsnių šalčių, o kai kur temperatūra nukris ir iki 14–15 °C“, – apie antradienio naktį kalbėjo sinoptikė.

Prognozuojama, kad antradienį vyraus 2–7 laipsnių šaltukas, kritulių nelaukiama, nebent šalies vakaruose ar šiaurėje gali pasnyguriuoti.

Bus nedidelių kritulių, o atkeliaujant ir šiltesniam orui – bus lijundra. Todėl reiktų būti atsargiems

Nors trečiadienio naktį numatoma 5–10 laipsnių šalčio, tačiau dieną daugelyje rajonų vyraus silpnai neigiama, o prie jūros – ir teigiama temperatūra.

„Bus nedidelių kritulių, o atkeliaujant ir šiltesniam orui – bus lijundra. Todėl reiktų būti atsargiems“, – LRT radijui pirmadienį sakė I.Stankūnaitė.

Sinoptikų teigimu, ketvirtadienį Lietuvos teritoriją pasieks didžiulis ciklonas, nešantis daug kritulių – kai kur krituliai gali būti ir smarkūs.

„Vyraus šlapdriba, sniegas, vakariniuose rajonuose gali šiek tiek ir palynoti. Temperatūra svyruos apie nulį laipsnių. Pavojingos sąlygos keliuose – ne tik dėl kritulių, bet ir dėl plikledžio ir galimos lijundros“, – sakė sinoptikė I. Stankūnaitė.

Pasak jos, penktadienį turėtų „šiek tiek atšalti“, o savaitgalį prognozuojami „šaltesni, bet sausesni orai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas