Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sinoptikai atskleidė, koks bus savaitgalis ir kada sulauksime orų permainų

Savaitgalį karšti orai dar nesitrauks, sulauksime ir trumpo vasariško lietaus su perkūnija. O štai pirmadienį jau sulauksime neramesnių orų ir karštis trumpam pasitrauks.
Į Lietuvą grįžo vasariška šiluma
Į Lietuvą grįžo vasariška šiluma / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Šeštadienio naktį padangė bus nepastoviai debesuota, kai kur nežymiai ir trumpai palis. Pūs nepastovios krypties silpnas vėjas, vietomis susiformuos rūkas“, – 15min pasakojo sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Temperatūra bus pakankamai aukšta, apie 14–19 laipsnių šilumos.

Pasak sinoptiko, šeštadienio dieną per Lietuvą keliaus šaltasis atmosferos frontas, jis nebus labai aktyvus, nors į daugelį rajonų atneš trumpus lietus, vietomis gali sugriaudėti ir perkūnija.

Pūs vakarinių krypčių, vidutinio stiprumo vėjas, ten kur susidarys galingesni kamuoliniai lietaus debesys žaibuos ir vėjo gūsiai sustiprės iki 15–18 m/sek.

Anot sinoptiko, temperatūra sušils iki 25–30 laipsnių, vakariniame šalies pakraštyje temperatūra pakils iki 22–24 laipsnių.

„Sekmadienį vasariški orai tęsis – tiek naktį, tiek dieną vietomis trumpai palis, galima ir perkūnija“, – pasakojo V.Sakalauskas.

Naktį vėjas susilpnės, o dieną pūs iš rytų, pietryčių 4–9 m/sek.

Naktį temperatūra svyruos tarp 12–17 laipsnių, kai kur ir iki 19 laipsnių šilumos. Dieną vėl sugrįš 25–30 laipsnių karštis.

Pirmadienį laukia neramesni orai, naktį daug kur numatomi trumpi lietūs, kai kur ir smarkūs su perkūnija. Per perkūniją tikėtini vėjo gūsiai iki 15–18 m/sek.“, – pasakojo sinoptikas.

Naktis išlis tvanki, bus apie 14–19 laipsnių. Dieną taip pat daug kur trumpai palis, pūs stiprokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas ir temperatūra dieną sušils iki 21–26 laipsnių.

Anot sinoptiko antradienį orai vėl nurims, lietaus tikimybė nedidelė. Naktis bus gaivi, bus apie 8–13 laipsnių, o dieną temperatūra sušils iki 20–25 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?