Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sinoptikai atskleidė, kokiais orais prasidės spalis

Šiandien mūsų regione orus lems aukšto atmosferos slėgio laukas. Po šalto, daug kur nuo pirmųjų šalnų apšarmojusio ryto, diena numatoma visai nebloga.
Ąžuolynas
Ąžuolynas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 3 Lietus Ruduo Orai

Debesuotumas išliks menkas, netrūks saulėtų valandų. Kiek blankesnė saulė, dėl danguje besilaikančių aukštų debesų bus tik rytiniuose rajonuose. Lietaus tikimybė taip pat išliks minimali. Pūs nestiprus, bet gaivus rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Vis tik šalta oro masė nuo Lietuvos dar nesitrauks, tad oras šils labai palengva ir temperatūra popietę sieks 12–14, kai kur 15–16 laipsnių šilumos.

Antradienio nakties pradžia daug kur bus giedra ar mažai debesuota. Antroje nakties pusėje pradedant pietrytiniai rajonais dangus niaukstysis, bet lietaus dar neturėtų būti. Dvelks nestiprus rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Naktis dar bus vėsi, temperatūra pažemės iki 1–6, kai kur 7–8 laipsnių šilumos, o dirvos paviršius vis dar daugelyje rajonų pabals nuo 0–4 laipsnius šalčio siekiančių šalnų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ąžuolynas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ąžuolynas

Antradienio dieną orus jau lems ciklonas. Pirmoje dienos dalyje dar pragiedrulių bus šiaurės vakarinėje pusėje, o kitur jau dangus apniuks. Įdienojus debesys dangų užtrauks visoje šalyje. Pradės kristi nestiprus, bet įkyrus rudeniškas lietus, kuris iki vakaro apims daugelį rajonų. Šiaurės rytų vėjas turėtų išlikti vidutinio stiprumo. Vis tik diena dėl debesų ir lietaus bus vėsi – temperatūra daug kur nekils aukščiau 8–10 laipsnių ir tik kai kur dar sušils iki 11–13 laipsnių šilumos.

Trečiadienį išliksime to paties ciklono įtakoje. Naktis bus apniukus, daugelyje rajonų numatomas lietus. Gausesnis jis turėtų būti šiaurinėje pusėje, o iš pietinių rajonų jau ims trauktis. Vietomis nusidrieks tirštokas rūkas. Temperatūra pažemės iki 4–9 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną iki vidurdienio dar bus apniukę, o vėliau didės ir neilgų pragiedrulių tikimybė. Ciklonui tolstant negausiai palis jau tik vietomis, daugiau šalies šiaurėje. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 9–14 laipsnių.

Ketvirtadienį vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus, tačiau pragiedrėjimų vis dar nebus daug. Tiek naktį, tiek dieną vietomis kris lietus, kuris labiau tikėtinas šalies pietryčiuose. Nakties metu ir rytą kai kur tvyros rūkai. Temperatūra naktį nekris žemiau 4–9, o dieną bus 10–15 laipsnių šiluma.

Penktadienį ims stiprėti aukšto slėgio sritis. Pragiedrulių dar turėtų būti kiek daugiau, o trumpai ir negausiai palis tik kai kur. Vėl dalyje vietovių naktį ir rytą nusidrieks rūkai. Oras naktį vės iki 3–8 laipsnių šilumos, padidės šalnų dirvos paviršiuje tikimybė. Dieną jau laikysis truputį didesnė 11–16 laipsnių šiluma.

Remiantis dabartiniais duomenimis, savaitgalį orus lems aukštesnio slėgio laukas, tad vėl dažniau džiugins pragiedruliai, naktys išlis vėsios, bet dienomis sušils laipsniu kitu daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas