Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sinoptikai įspėja: nuo alinančių karščių negelbės net lietus

Šiandien anticiklonas iš Lietuvos po truputį trauksis, tačiau jam dar užteks jėgų padovanoti sausus ir labai šiltus orus.
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje / Patricija Adamovič / BNS

Padangėje debesų matysime nedaug, tad įdienojus lietaus nenumatoma, tik rytą kai kuriuose šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose trumpai palis. Pūs juntamas pietryčių vėjas, tik prie jūros jis dažnai keis savo kryptį. Saulė skubės negailestingai šildyti orą. Po vidurdienio temperatūra daug kur pašoks iki 28-31, o vietomis oras įkais iki 32-33 laipsnių karščio.

Ketvirtadienio naktį atmosferos slėgis suskubs kristi, nes iš vakarų artės ciklonas su atmosferos frontais. Orai darysis vis neramesni, ypač antroje nakties pusėje. Ryto valandomis lietaus debesys jau pasieks vakarinį šalies pakraštį. Netoli Baltijos trumpai palis, gali nugriaudėti ir perkūnija. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietryčių. Temperatūra visai neskubės žemėti. Rytą jis svyruos tarp 16-21 laipsnio šilumos.

Ketvirtadienio diena šalyje bus audringesnė. Lietaus kamuoliniai debesys įsibraus į vakarinius ir centrinius rajonus. Čia daug kur nušniokš trumpos liūtys su perkūnijomis.

Vietomis palis smarkiai. Per perkūniją tikėtinas pietinių krypčių vėjo sustiprėjimas kai kur iki 15-18 m/s. Kol sulauksime lietaus, bus labai šilta. Aukščiausia temperatūra daugelyje vietovių pasieks 28–33 laipsnius karščio, tik Vakarų Lietuvoje vietomis galima tikėtis 25-27 laipsnių šilumos.

Patricija Adamovič / BNS/Poilsiautojai Palangos paplūdimyje
Patricija Adamovič / BNS/Poilsiautojai Palangos paplūdimyje

Penktadienį taip pat daug kur palis, tačiau šios liūtys didesnės įtakos temperatūrai neturės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi