Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sinoptikai įspėja: pasimėgaukite šeštadieniu, nes sekmadienį orai keisis iš esmės

Šią vasarą daugelis dienų lepina šiluma, progų skųstis dėl vėsių ir pilkų orų buvo ganėtinai nedaug. Na o dabar bus kaip tik tokia proga, pranešama feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje / Patricija Adamovič / BNS

„Pasimėgaukit šeštadieniu, nes sekmadienį atslinks žemo atmosferos slėgio sūkurys savyje turintis labai daug drėgmės. Remiantis pačiais tiksliausiais ECMWF ir ICON orų modeliais, daugiausia lietaus per liepos 28-30 d. laikotarpį turėtų sulaukti kaimynai latviai. Rygos miesto apylinkėms gali tekti net dviejų liepos mėnesio normų kritulių kiekis ir viskas vos per 2-3 paras. Toks kritulių kiekis sukels nemažus poplūdžius upėse“, – perpėja sinoptikai.

Kalbant apie mus pačius, daug kritulių teks ir daliai Lietuvos. Šiaurės rytinėje šalies pusėje laukiama net iki 60-90 mm, o tai maždaug atitinka vieno mėnesio normą. Verta pridurti, kad tiek sekmadienis, tiek pirmadienis bus vėsios dienos. Papildomai, sekmadienio vakaras bei visas pirmadienis prognozuojami dar ir vėjuoti. Gūsiai iki 15-20 m/s, vietomis ir stipresnis vėjas gali pūstelėti. Antradienį daugiausia palis Rytų Lietuvoje, o nuo trečiadienio orai pasitaisys jau visur.

Žemėlapyje – ECMWF orų modelio skaičiavimai. Akumuliuotas kritulių kiekis (mm) iki antradienio vakaro. Šie skaičiavimai dar kažkiek keisis, bet daugelis modelių paišo panašiai: daugiausia lietaus – šiaurės rytuose, o mažiausia – pietvakariuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus