Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 07

Sinoptikai: ketvirtadienį gali prilyti kaip už pusę rugpjūčio

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba perspėja, kad ketvirtadienis bus lietingiausia savaitės diena. Smarkiausio lietaus laukiama pietų ir rytų Lietuvoje.
Vasariška liūtis užtvinkdė Vilniaus gatves
Liūtis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienio naktį debesys bent kelioms valandoms prasisklaidys, nebelis. Naktis bus rami, todėl kai kur, drėgnesnėse vietovėse, nusidrieks rūkas. Antroje nakties pusėje ir paryčiais į pietinius ir vakarinius rajonus atkeliaus nauji aktyvaus ciklono lietaus debesys – ims lyti. Temperatūra naktį nekris žemiau 12–17 laipsnių. O dieną šalį užgrius vandeningas ciklonas.

„Per dieną vietomis gali prilyti daugiau nei pusės rugpjūčio mėnesio normos. Taip pat sulauksime perkūnijos, popietinėmis valandomis, pasisukęs iš šiaurės vakarų, gana stipriai papūs vėjas“, – feisbuke rašo sinoptikai ir priduria, kad prireiks ne tik lietaus striukių, skėčių, bet ir guminių batų.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos nuotr./Prognozuojamas kritulių kiekis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos nuotr./Prognozuojamas kritulių kiekis

Kiek anksčiau sinoptikai teigė, kad ketvirtadienį daug kur lis kelias valandas, o kai kur net ir didžiąją dienos dalį. Gausiausi lietūs slinks per pietrytinę šalies dalį, čia daug kur prilis gausiai. Šiaurės vakarinėje Lietuvos pusėje lietūs bus silpnesni, o po pietų lis su pertraukomis, vis dažniau pasirodys saulė, čia gausiai prilis tik kai kur. Temperatūra po pietų pakils iki 17–22 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas