Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalio pradžia atneš niūrias dienas ir vėsias naktis

Šiandien šalies orus lems nutįsę žemo slėgio sūkurio debesys. Diena bus apniukusi, o iš tankių debesų didesnėje šalies dalyje numatomas lietus. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas. Aukščiausia dienos temperatūra kils labai lėtai ir tesušils tik iki 6-11 laipsnių šilumos.
Pasakiškas ruduo Lietuvoje
Pasakiškas ruduo Lietuvoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Ruduo Orai

Trečiadienio naktį orai išliks labai panašūs, nes ir toliau orus lems ciklono debesys. Daug kur palis, vyraus nedidelio lietaus kiekiai. Vėjas pūs besikeičiančios krypties, nestiprus. Naktį temperatūra atvės iki 2-7 laipsnių šilumos. Ir toliau išliks šalnų pavojus – dirvos paviršiuje vietomis numatomos šalnos iki 0-4 laipsnių šalčio.

Trečiadienio dieną orai ir toliau bus debesuoti ir niūroki. Vietomis, didesnė tikimybė šiauriniuose šalies rajonuose, negausiai palis. Vėjas liks nestiprus. Temperatūra ir toliau bus primenantį tikrą rudenį ir sušils iki 8-13 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį iš pietvakarių atkeliaus naujas ciklonas ir atneš gausesnio lietaus. Tiek naktį, tiek dieną daugelyje rajonų prognozuojamas lietus. Pūs šiaurės rytų, rytų vėjas, vidutinio stiprumo. Naktis jau bus šiltesnė, apie 5-10 laipsnių šilumos, o dieną sušils iki 9-14 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktis daug kur išliks lietinga, o dieną trumpas lietus aplankys tik vietomis. Naktį vės iki 4-9, dieną šils daugiau ir bus apie 11-16 laipsnių šilumos.

Savaitgalį virš Lietuvos ims stiprėti aukšto slėgio sistema, tad lietaus tikimybė bus menka, o temperatūra keliais laipsniais aukštesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas