Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Temperatūra kasdien kils vis aukščiau: perkops 30 laipsnių

Šiandien mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sritis. Ryto valandomis vyraus mažai debesuotas dangus, nelis, tačiau įdienojus beveik visoje šalyje debesų padaugės, bet lietaus tikimybė išliks nedidelė.
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje / Patricija Adamovič / BNS

Vakarop debesys vėl sklaidysis, dangus giedrės.

Visą dieną pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas. Į šalį skverbsis šiltesnio oro masė, temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 24-29 laipsnių.

Trečiadienį mūsų šalies orus ir toliau lems anticiklonas, todėl didesnių orų permainų nenumatoma. Naktį vyraus giedri ar mažai debesuoti orai, o dieną taip pat debesys bus reti, dažnai džiugins saulės spinduliai. Lietaus visą parą nenumatoma. Naktį vėjas bus silpnas, dieną papūs nestiprus pietryčių vėjas. Plūstant šilumai naktį temperatūra jau nekris žemiau 12-17 laipsnių šilumos, o dieną lepins 26-31 laipsnio karštis.

Ketvirtadienio naktį dangus daugiausia bus giedras, lyti nebus iš ko, tik ryto valandomis vakarinį šalies pakraštį gali pasiekti trumpo lietaus su perkūnija debesys. Nestiprus vėjas daugiausia pūs iš pietryčių. Temperatūra pažemės tik iki 15-20 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną aukšto slėgio sritis pasitrauks ir iš vakarų priartės žemesnio slėgio laukas. Įdienojus ir po pietų formuosis lietaus kamuoliniai debesys, į didesnę šalies dalį plis trumpos liūtys su perkūnija. Iš galingiausių debesų vietomis lis smarkios liūtys, pasitaikys stipresnių vėjo gūsių, gali pabirti kruša. Temperatūra prieš lietų daug kur suspės pakilti iki 28-33 laipsnių karščio, tik vakariniuose rajonuose vietomis bus 24-27 laipsniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi