Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyraus apniukę ir vėsūs orai, bet lietinga bus tik viena savaitės diena

Šiandien mūsų šalies orus lems žemesnio slėgio laukas. Dangų dažniausiai dengs tankūs debesys, tik vietomis debesys prasisklaidys ir pasirodys saulė.
Pasakiškas ruduo Lietuvoje
Pasakiškas ruduo Lietuvoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 Lietus Ruduo Orai

Pagrindinės lietaus zonos bus nutolusios, todėl daug kur diena bus sausa ir tik kai kuriose vietovėse trumpai ir silpnai palis. Pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas, 4-9 m/s greičiu. Diena bus vėsi, temperatūra nekils aukščiau 8-13 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį iš pietvakarių artės ciklonas. Dangus daug kur bus apniukęs, tik kai kur pasirodys pragiedrulių. Pradedant pietvakariniais rajonais į didesnę šalies dalį pamažu plis lietus, gausiau lis pietvakariniuose rajonuose. Vėjas pūs iš pietryčių, rytų, paryčiais ir iš šiaurės rytų, bet nestipriai, 3-8 m/s greičiu. Temperatūra nekris žemiau 3-8 laipsnių šilumos, šalnų tikimybė bus nedidelė.

Ketvirtadienio dieną mūsų šalies orus lems minėtas ciklonas. Diena bus apniukusi, saulė greičiausiai nepasirodys niekur. Daugelyje rajonų lis, gausiau turėtų lyti pietinėje šalies dalyje. Nelabai stiprus vėjas daugiausia pūs iš šiaurės rytų, 5-10 m/s greičiu. Temperatūra dėl tankių debesų ir lietaus nekils aukščiau 7-12 laipsnių šilumos.

Penktadienį ciklonas trauksis į šiaurės rytus, iš vakarų stiprės aukšto slėgio sritis. Naktis bus debesuota, dar daug kur palis, o dieną pro debesis tai vienur, tai kitur pasirodys saulė, trumpai ir negausiai palis tik kai kuriose vietovėse. Vėjas daugiausia pūs iš šiaurės rytų, šiaurės, naktį nestiprus, dieną sustiprės iki vidutinio. Naktį vės iki 4-9 laipsnių šilumos, dieną šils iki 10-15 laipsnių.

Šeštadienį orus turėtų lemti aukštesnio slėgio laukas, todėl žymesnio lietaus būti neturėtų. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Naktį vės iki 4-9, vietomis 1-3 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje vietomis numatomos šalnos, o dieną šils iki 10-15 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas