Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 04

Žaibai ir perkūnija trečiadienio naktį trumpam sutrikdė ir Vilniaus televizijos bokšto veiklą

Naktį iš antradienio į trečiadienį Vilniuje siautėjusi gamtos stichija sutrikdė ir televizijos bokšto veiklą. Audros metu kai kurių radijo ir televizijos programų operatorių signalai buvo gaunami ir siunčiami su trukdžiais, o dingus elektros energijai aukščiausias sostinės pastatas trumpam užgeso.
Žaibas
Žaibas / Fotografas.co nuotr.

Žaibų ir griaustinio pažadinti vilniečiai trečiadienio naktį galėjo pamatyti, kaip trumpam užgeso televizijos bokšto šviesos. Siautėjant gamtos stichijai televizijos bokšte trumpam buvo dingusi elektros energija. Žaibai bei perkūnija sutrikdė ir paties televizijos bokšto darbą.

Lietuvos radijo ir televizijos centro, kitaip vadinamo Telecentru, Komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė 15min.lt patvirtino, kad smulkių trukdžių naktį būta, tačiau ramino, jog veiklos ilgesniam laikui tai nesutrikdė.

„Buvo tam tikrų trukdžių perduodant signalą ir buvo trukdžių gaunant kai kurių operatorių signalus. Bet tai buvo tik keletas trukdžių ir jie trūko vos kelias sekundes. Dabar viskas vyksta gerai“, – trečiadienio rytą sakė G.Rimkuvienė.

Anot Telecentro atstovės, įranga televizijos bokšte nebuvo pažeista, tad pasibaigus audrai jokių trukdžių nebelikę. „Gamta yra gamta. Buvo vienu momentu ir dingusi elektra, todėl išsijungė šviesos bokšte“, – teigė G.Rimkuvienė.

Naktį iš antradienio į trečiadienį praūžusi audra Pagiriuose sukėlė gaisrą, o keliuose sostinėje mikrorajonuose dingo elektra. Artimiausiomis dienomis tokie gamtos reiškiniai gali kartotis. Trečiadienį sinoptikai taip pat prognozuoja smarkias liūtis su perkūnija. Perkūnijos metu galima škvalas ir kruša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas