Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 22 /12:06

Žiema nepasiduoda: rytinėje ir šiaurės Lietuvoje vėl balta, Vilniuje gali tekti barstyti gatves

„Puikus rytas, tik, berods, dabar balandis“, – dalindamiesi nuotraukomis su nubalusiu kraštovaizdžiu rašė feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nariai. Pasnigo Panevėžio, Vilniaus, Alytaus kraštuose. Vakarų Lietuvoje stipriai lyja. Vilniuje gali tekti barstyti gatves.

Snigti kai kur ėmė dar sekmadienį. Tačiau pirmadienio rytą dalyje Lietuvos vaizdas vėl priminė žiemą.

FB grupės „Orų entuziastai“ nuotr./Sniegas Panevėžy. 2024 m. Balandžio 22 d.
FB grupės „Orų entuziastai“ nuotr./Sniegas Panevėžy. 2024 m. Balandžio 22 d.

„Būtų gruodis, sakyčiau, kad gražu. Bet dabar“, – rašė Jašiūnų, Šalčininkų rajone, gyventoja.

Žmonės juokėsi, kad žiema grįžo, nes „kažką pamiršo“.

FB grupės „Orų entuziastai“ nuotr./Sniegas Panevėžy
FB grupės „Orų entuziastai“ nuotr./Sniegas Panevėžy

Vis dėlto uoliausi orų tyrinėtojai teigia, kad sniego galima sulaukti ir gegužę ir taip yra buvę ne kartą. Netgi 2020-ųjų gegužės 12-ąją viename Lietuvos regione buvo pasnigę.

Panevėžio rajono gyventojai viešai piktinosi nematę kelininkų, kurie barstytų ir valytų apsnigtus kelius. „Stipriai drebia ir, panašu, kad greitai nenustos. Geriau keliones į Panevėžio pusę atidėti dienai“, – komentavo jie.

Kaip praneša sinoptikai, antradienį daug kur krituliai (vyraus šlapdriba, sniegas), dieną nedideli. Vėjas vakarų, pietvakarių, 8–13 m/s, naktį pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Naktį daug kur šalnos 0–5 laipsniai šalčio, kai kur oro temperatūra 1–3 laipsniai šilumos, dieną 3–8 laipsniai šilumos.

VIDEO: Lietuvoje pavasariu nekvepia: pamatykite, kaip šalis nusidažė baltai

Sniego gali būti nemažai

9 val. ryto snigo didžiojoje šalies dalyje. Pirmadienį vėlai vakare krituliai pirmiausia pasitrauks iš pietinių rajonų, o antradienio naktį–rytą pamažu ir iš šiaurinių rajonų.

Meteo.lt praneša, kad dėl lipnaus sniego kai kur formuojasi šlapio sniego apdraba (t. y. šlapio sniego sluoksnis, prilipęs prie įvairių paviršių).

Skaičiuojama, kad iki šiandienos vakaro vietomis (daugiausia šiaurės vakariniuose rajonuose) gali susidaryti net virš 10 cm storio laikina sniego danga. Mažiausiai prisnigs pietiniame šalies pakraštyje, iki 1–3 cm. Būkite atsargūs, nes gali būti labai slidu.

Vilniuje gali tekti barstyti gatves

Vilniaus gatves prižiūrinti sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ askelbia, kad kol oro ir gatvių paviršiaus temperatūra teigiama, šlapios snaigės sparčiai tirpsta.

„Vis dėlto jei šlapdriba suintensyvės, vietomis gali kauptis didesnis pažliugusio sniego kiekis – būtent tokiam atvejui planuojame ekstrinius barstymus.

Pirmadienį vairavimo sąlygos (ypač su vasarinėmis padangomis!) nepalankios – būkite atidūs, rinkitės saugų greitį, laikykitės didesnės nei įprasta distancijos nuo priešais važiuojančių automobilių“, – skelbia „Grinda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi