Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 14 /10:52

Žiema pavasarį: į Vilnių sugrįžo sniegas

Pavasaris, atrodo, į Lietuvą žengia vangiai. Pirmadienio rytą Vilniuje pradėjo kristi snaigės. 15min skaitytojas Liutauras pasidalijo keletu vaizdu.
Į Vilnių sugrįžo sniegas
Į Vilnių sugrįžo sniegas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dėkojame skaitytojui Liutaurui už atsiųstą nuotrauką. 

Sinoptikai prognozavo, kad pirmadienio dieną saulė pasirodys labai retai. Nes ją paslėps debesų sluoksnis. O iš debesų kris krituliai. Tai bus ir lietus, ir šlapdriba.

Vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s greičiu. Dieną temperatūra kils laibai lėtai. Sulauksime vos 2–7 laipsnių šilumos.

Skaitytojo Liutauro nuotr. /Į Vilnių sugrįžo žiema.
Skaitytojo Liutauro nuotr. /Į Vilnių sugrįžo žiema.

Antradienio naktį krituliai po truputį trauksis. Bet jie dar iškris daugelyje Aukštaitijos ir Dzūkijos vietovių. Vidutinio stiprumo vėjas šiaurės vakarų, šiaurės kryptį keis į šiaurės rytų, o dieną ir į rytų. Žemiausia temperatūra naktį priartės prie nulio. Bus nuo 2 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio. Esant neigiamai temperatūra vietomis susiformuos plikledis. Aukščiausia temperatūra dieną pasuks link 4–8 laipsnių šilumos.

Trečiadienį per Lietuvą nusidrieks aukšto atmosferos slėgio juosta. Todėl kritulių tikimybė maža. Nebent naktį kai kur susiformuos rūkas. Naktį vėjas bus silpnas, o dieną vakarų, šiaurės vakarų vėjas pasieks 5-10 m/s greitį. Naktį atšals iki 0–5 laipsnių šalčio, dieną temperatūra pakils iki 4–9 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį vakarų, šiaurės vakarų vėjas dar labiau sustiprės. Dieną jo gūsiai vietomis pasieks 15–18 m/s. Vietomis gali pasirodyti nedideli krituliai. Naktį temperatūra pasvyravusi tarp 4 laipsnių šilumos ir 1 laipsnio šalčio, dieną pasieks 3–8 laipsnius šilumos.

Artėjant savaitgaliui krituliai kris dažniau. O sustiprėjęs šiaurinių krypčių vėjas pradės nešti vis šaltesnius orus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas