Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 12

Žiema tęsiasi, plikledis kels pavojų visą dieną

Kelininkai antradienio rytą perspėja, kad šalies keliai bus slidūs visą dieną, ir ragina vairuotojus būti atidžius, vairuoti atsargiai ir atsakingai.
Ketvirtadienio rytą Vilniuje pradėjo snigti
Slidi gatvė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša eismoinfo.lt, naktį pasnigo pietinėje šalies dalyje. Rytą snyguriavo šiaurės rytų Lietuvoje. Vilniaus apskrityje ant kelių dangų susiformavo plikledis. Šiaurės rytų Lietuvoje magistralinių ir krašto kelių dangos padengtos plonu sniego sluoksniu. Vykstančiųjų šiais keliais kelių specialistai prašo atsižvelgti į tai, kad kelių dangos padengtos sniego sluoksniu, kai kur susidaręs plikledis, todėl derėtų stengtis nedaryti staigių manevrų, o persirikiuojant būti ypač atidiems.

Likusioje šalies dalyje magistralinių ir krašto kelių dangos daugiausia sausos. Rajoninių kelių dangos padengtos prispausto sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios.

Magistraliniai ir krašto keliai valomi ir barstomi Alytaus ir Vilniaus apskrityse, tik barstomi Marijampolės bei Kauno apskrityse. Didesnio intensyvumo rajoniniai keliai barstomi Kauno apskrityje.

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pietiniuose rajonuose vyraus debesuoti orai, šiauriniuose rajonuose bus nepastoviai debesuota. Pietiniuose ir rytiniuose rajonuos pasnigs. Vietomis plikledis. Aukščiausia temperatūra – nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio.

Plačiau apie antradienio ir artimiausių dienų orus skaitykite svetainėje orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas